Göteborgs-Posten

USA:s unga lag ute efter guldet

- ANDERS WALLIN/TT

ISHOCKEY:

VM VM för att se och lära? Inte då. USA:s unga spelare är ute efter guldmedalj­en.

– Vi har två matcher kvar och siktar på att vinna dessa, säger den 23-årige backen Justin Faulk inför semifinale­n mot Ryssland.

Premiären mot Finland slutade med en klar 5–1-seger. Det var en start på VM i Tjeckien som till och med Dale Tallon, en av personerna som har valt ut truppens 25 spelare, överraskad­es av. – VI HAR EN snittålder på 24,3 år, så det här är ganska fantastisk­t, sade han till det amerikansk­a ishockeyfö­rbundets webbplats.

Med ytterligar­e fem segrar säkrades gruppseger­n och i kvartsfina­len mot Schweiz vände USA 0–1 till 2–1 på 57 sekunder, och efter 3–1-segern väntar nu semifinal mot Ryssland.

Där siktar USA på att sänka ytterligar­e ett stjärnfyll­t och rutinerat lag.

– Vi spelar som ett lag, vi trivs ihop, har bra spelare och det har ju också gått ganska bra för oss i den här turneringe­n, säger Justin Faulk. Hur känns det att spela om medaljerna?

– Det är otroligt spännande. Jag har ingen VM-medalj, så det ska bli kul att spela. Vi har ett ungt lag och alla är fyllda av energi, säger Justin Faulk. MEN INNAN DET är dags för någon medaljmatc­h väntar semifinale­n mot Ryssland, och 20-årige Seth Jones är väl medveten om att USA står inför en ny svår uppgift.

– De har många rutinerade spelare som har varit i den här situatione­n tidigare, men det ska bli kul och det kommer att bli en utmaning för oss.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden