Göteborgs-Posten

Skadad Zlatan nära en ny titel

- TT-AFP

FOTBOLL Fransk mästare för tredje gången på tre år. Det är dit Zlatan Ibrahimovi­c siktar även om en vadskada hindrar honom mot Montpellie­r. En poäng är allt som krävs.

”Vi är bra för tillfället”, sade Zlatan Ibrahimovi­c enligt sin app efter 6–0-segern mot Guingamp senast.

I dag kan Paris Saint-Germain ta ett steg till – och bli bäst i Frankrike för tredje säsongen i följd.

Det krävs en poäng borta mot Montpellie­r, en match Ibrahimovi­c enligt L’Equipe missar på grund av en vadskada, för att ligasegern ska vara säkrad. PSG har redan vunnit ligacupen, är i final i franska cupen och kan vara på väg mot en inhemsk trippel.

– Vi kan inte bedöma hur framgångsr­ik säsongen varit än men helt ärligt tycker jag att vi har haft ett bra år, säger tränaren Laurent Blanc till Be In Sports. DEN 10 JANUARI låg PSG fyra i ligan och Blanc fick utstå skarp kritik. Med två matcher kvar, den sista hemma mot Reims nästa lördag, har laget sex poäng tillgodo på tabelltvåa­n Lyon.

Enligt Blanc kom vändningen med träningslä­gret i marockansk­a Marrakech under juluppehål­let då ”alla förstod vad som var på väg att hända”. PLUMPEN ÄR UTTÅGET ur Champions League i kvartsfina­l för tredje året i följd, även om Blanc anser att förväntnin­garna är uppskruvad­e i överkant.

– Vi har hört i medierna att Paris Saint-Germain måste vinna Champions League för att betraktas som en storklubb i Europa. Det kanske är rätt men PSG har redan kommit långt. Det är inte bara ett ambitiöst projekt. Det är ett mycket, mycket ambitiöst projekt, säger Blanc.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden