Göteborgs-Posten

I SISTA STUND

-

Magic Tonight fxar en plats till Elitloppet på Åby på lördag och Oasis Bi gör det på söndag på Vermo.

Jag tror att de vinner i helgen, men de har redan nu presterat tillräckli­gt för att platsa – och för mig är Magic Tonight en tänkbar vinnare av Elitloppet! Om jag räknat rätt skulle då 13 av de 16 platserna vara tillsatta. Vinnaren av ”Guld”-racet på Gävle den 23 maj får sista platsen – precis som Nahar fck 2013 och veckan efter vann han också Elitloppet.

Två biljetter alltså kvar. Och, nu är snacket i full gång om vilka som ska ta de platserna och om några av de som redan fått en biljett verkligen platsar. Ungefär samma tongångar som vanligt.

Jag tycker att startfälte­t ser riktigt bra ut, att Maven och Prix d’Amerique-tvåan Voltigeur de Myrt verkligen visade klass i Köpenhamn som tvåa respektive trea och att B.B.S.Sugarlight­s uppvisning som vinnare av Olympiatra­vets fnal hamnar topp tio genom tiderna på Åby. Ja, Elitloppet 2015 kommer att bli högklassig­t. Vilka pokalrace på Åby Drottning Silvias Pokal har samlat så många bra ston, så många stjärnor att de liksom försvinner i varandra. Roses Glory är en kanon, tycker jag. Ändå platsar hon inte på mitt system trots att jag streckar sex av de tolv fnalistern­a. Anledning? Spår åtta bakom bilen, det går bara inte ...

Olympia Tilly är mitt vinnardrag.

Jag sticker ut hakan rejält när det gäller tipsetta i Kungapokal­en – Spartan Kronos! Vilken häst. Han var läcker vid segern på Åby, sedan enorm som trea efter galopp (kring 09,5 sista varvet) och senast trea efter en tuff resa.

Conrad Lugauer har en vinnare om han inte kör för offensivt med sin stjärna. Kyligt, men ändå lite på chans och så ett vasst avslut när det fnns hur många spår som helst att ta upploppet ner.

Greenleaf Slim och Magic Tonight singelstre­ckas. De är klart bäst i något tunna lopp.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden