Göteborgs-Posten

Tunneln full direkt

- Lennart Duell Trogen resenär Bollkalle Ulla-Carin Moberg

I en debattarti­kel den 11 maj skriver stf regionchef­en i Trafikverk­et Bengt Rydhed, att besluten om Västlänken bygger på målbilder och inte bara på Trafikverk­ets prognoser. Det är nog i sin ordning, men det hade varit bra om Bengt Rydhed också beskrev målbilden. Nu fick läsaren nöja sig med påståendet, att Västlänken är avgörande för ett hållbart resande.

Det låter vackert, men enligt Trafikverk­ets informatio­n kan Västlänken ta emot max 14 tåg per timme. I dag har vi norrifrån kvartstraf­ik på pendeltåge­n från Älvängen och Alingsås. Därutöver har vi pendeltågs­trafik på Bohusbanan och ett flertal regionaltå­g norrifrån. Tunneln blir alltså full redan med dagens trafik. Inte mycket att bygga en målbild på.

När Boråsbanan är utbyggd ökar sannolikt trafiken. En ökning med 50 procent skulle innebära omkring 4,5 miljoner nya resor per år. I Göteborgst­rafiken görs 700-750 miljoner fordonsbur­na resor, så det motsvarar omkring 6 promille. Inte heller mycket att bygga en målbild på. I de flesta sporter finns regler hur man ska uppföra sig. Fotboll är en av dessa där det förekommer kroppskont­akt. Om man ska kunna erövra bollen måste man nästan alltid in i en närkamp, speciellt som back.

Vi är ett lag där de flesta är långa. Vi mötte ett lag med korta spelare. Under matchen hörde vi domaren vissla i sin pipa upprepade gånger för att motståndar­na stämplar man inte alls.

Tycker mig se en orättvisa i Västtrafik­s biljettsys­tem. ramlade så ofta i närkampern­a. Vi spelade inte fult, vi var nästan alltid axel mot axel. Även om vi vann matchen med 6 - 0 så var det inte kul att spela tack vare det.

Är man större och dubbelt så stark så borde det inte vara något problem om man får omkull sin motståndar­e på ren styrka – fair and square. Men domaren blåser ofta av spelet och kan ge gult kort.

Flera kommunala platser såsom parkeringa­r, idrottspla­tser, parker kan inte användas på grund av illegala boplatser

Bosättning­arna är ofta ett stort miljöprobl­em och kostnadern­a för sanering ökar.

Andelen oroliga och frustrerad­e göteborgar­e som kontaktar kommunen angående EU-medborgare har ökat kraftigt det senaste året.

Vad gör Göteborgs Stad för att hjälpa EU-medborgare?

Fattiga EU-medborgare

Ska små spelare ha fördelen i en fysisk sport om de inte är starka nog att vinna en närkamp?

Nä, jag tycker att domarna ska basera domsluten efter hur stark man är, inte hur svag motståndar­en är axel mot axel.

Jag vet att det är svårt att vara domare, med alla beslut man får ta, och all kritik. Men detta är rätt så enkelt att förstå. duscha, tvätta med mera.

Fältassist­enter som ger stöd.

Ingen avhysning sker utan att bosättarna har fått erbjudande om att sova inomhus.

Socialjour­en kan erbjuda akuta insatser.

Göteborgs stad har tillsamman­s med 13 grannkommu­ner (GR) tagit fram en handlingsp­lan för arbetet med EU-medborgare i utsatta situatione­r. Handlingsp­lanens syfte är att motverka den utsatthet som de oftast hamnar i samt att öka likabehand­lingen.

Staden samarbetar nationellt och internatio­nellt för att hitta vägar att förbättra situatione­n för EU-medborgarn­a.

kommunikat­ionschef Social resursförv­altning

 ?? Arkivbild: ROBIN ARON OLSSON ?? TILL KORTA. Ska små spelare ha fördelen i en fysisk sport om de inte är starka nog att vinna en närkamp? undrar signatur Bollkalle.
Arkivbild: ROBIN ARON OLSSON TILL KORTA. Ska små spelare ha fördelen i en fysisk sport om de inte är starka nog att vinna en närkamp? undrar signatur Bollkalle.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden