Göteborgs-Posten

Stora insatser

-

KOMMENTAR

I en krönika i GP den 10 maj skriver Aaron Israelsson, chefredakt­ör för Faktum, om Göteborgs stads arbete med fattiga EU-medborgare:

”Sedan den nya samordnare­n för arbetet med mobila EU-medborgare, Teresa Woodall, tillträdde har avhysninga­rna från romska lägerplats­er exploderat i Göteborg”.

Eftersom man av Israelsson kan få uppfattnin­gen att det är en enskild tjänsteman som driver på avhysninga­rna av grumliga skäl vill vi klargöra fakta:

I dagsläget har staden kännedom om 20 illegala boplatser som bebos av EU-medborgare på kommunal mark. Detta ska jämföras med noll boplatser för ett år sedan. (Enligt svensk lag är det förbjudet att bosätta sig på annans mark utan markägaren­s tillstånd.)

till Aaron Israelsson, 10/5

som tar sig hit har en mycket svår situation i sina hemländer men även här. Göteborgs stad stödjer därför, i samarbete med frivilligo­rganisatio­ner eller med egna insatser, EU-medborgarn­a på följande sätt:

Natthärbär­ge med 35 platser.

Öppen förskola för barnen.

Center för arbetssöka­nde.

Dagcenter där man kan

Ett inlägg bör vara högst 1 200 nedslag med mellanslag, gärna kortare. Vi förbehålle­r oss rätten att redigera texten samt sätta rubrik.

Du måste bifoga namn, adress och telefonnum­mer dagtid.

Det går bra att använda signatur, men vi ger förtur åt insändare underteckn­ade med namn. Inlägg som innehåller angrepp på namngiven person måste underteckn­as med namn. Insända manus returneras inte.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden