Göteborgs-Posten

T GREN SOM ETTA”

- MATTIAS BALKANDER

– Det är ju Uefacupfin­alen, det går inte att komma ifrån. Vad konkurrera­r? Finns det något?

– På den tiden tyckte många att Uefacupen var svårare att vinna än Europacupe­n. Det är fel att säga att en semifinal i Europacupe­n, där vi nästan är i final, slår ut Uefacupen, för det gör det inte. Uefacupen var svårare att vinna. Vilket var ditt allra vackraste mål?

– Jag vet inte. Viktigast var nog 2-0-målet mot Hamburg i finalen, tror jag. Var det inte vackrast också?

– Det är alltid svårt att veta hur man bedömer ett vackert mål. En boll som flyger in i krysset eller någon som springer med bollen? Vilket mål tror du att folk förknippar dig med?

– Det är ju Hammarbymå­let, när jag drar en massa spelare. Eller ”massa” … tre stycken tror jag att jag dribblar av. Grejen med det var att matchen inte gällde något. Halmstad var redan klara mästare. Vet de unga göteborgar­na vem du är i dag, blir du igenkänd av en tioåring?

– Nej, inte det minsta. Jag kan gå i Jonsered och titta på ungdomsfot­boll, det är inte jäkel som känner igen mig. Det gör mig inte det minsta.

– Jag hörde en historia där Emir Bajrami hade frågat Reine Almqvist om han hade spelat fotboll. ”Ja. Jag har vunnit skytteliga­n två gånger”, svarade Reine. Hur viktigt är det att vårda historien?

– Jag vet inte på vilken skala man skall mäta det, vad som är viktigt. Tradition är viktigt, kulturbära­re är viktiga. Att man för saker vidare, som står för goda saker. Har du några fotbollsdr­ömmar kvar?

– Dyker det upp ett erbjudande som jag tycker är intressant, så … Jag vill inte börja om på en lägre nivå. Att börja i division 1 vet jag inte om jag orkar. Gillar du att prata fotboll?

– Jag gillar inte att prata om det som har varit. Jag vill prata nutid och det som händer. Om du själv skulle välja ett tema nu som har med fotboll att göra, vad väljer du då?

– Spelarutve­ckling. Det finns planer, men de skall ifrågasätt­as. En utveckling­splan är väldigt individuel­l. I min ungdom, innan man styrketrän­ade, tränade jag mycket ankgång under ledning av Nisse Berghamn. Det är jag honom evigt tacksam.

 ?? Bild: LISA THANNER ?? MATTIAS BALKANDER intervjun på Ullevi att han aldrig har tänkt runt sitt eget varumärke, utan mer gör sådant han tycker är roligt. ”Jag tycker att det är roligt att förmedla saker säger han.
Bild: LISA THANNER MATTIAS BALKANDER intervjun på Ullevi att han aldrig har tänkt runt sitt eget varumärke, utan mer gör sådant han tycker är roligt. ”Jag tycker att det är roligt att förmedla saker säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden