Göteborgs-Posten

LYSER MEST

-

beundran i rösten.

”Skillnaden? Det skulle vara Malkin då. Med honom i laget hade vi gått vidare – och inte Ryssland ...”

No shit, Sherlock? FILIP FORSBERG, Nashville Predatator­s, Sverige.

Visst är jag patriotisk när jag tar ut en 20-åring från det Tre Kronor som inte överlevde kvartsfina­len i Ostrava. Men om nån skulle ha sagt att ”Mini-Foppa” skulle skjuta åtta mål på åtta matcher i sin VMdebut på förhand?

Ha, det fanns inte på kartan. Och det är inga dåliga mål som fostrats vid Siljan har petat in. Klassmål efter klassmål – och tänk hur bra den här killen är till World Cup i Toronto nästa höst. Jag minns särskilt den offensiva tacklingen mot Kanadas stjärna Jordan Eberle – och fick en njutningsf­ull flashback till Peter Forsbergs glansdagar.

SIDNEY CROSBY,

Pittsburgh Penguins, Sidney Crosby väljer att spela VM. Han vill göra samlingen komplett. Poängmässi­gt har inte Crosby alls briljerat i Prag, men minns hur det var i OS i Sotji. Inte ett enda mål fram till finalen mot Sverige.

Ändå stod han efteråt som målskytt och med den finaste medaljen runt halsen.

 ?? Bild: JOEL MARKLUND ?? av New York Rangers. Störst av alla stjärnor.
Bild: JOEL MARKLUND av New York Rangers. Störst av alla stjärnor.
 ?? Bild: JOEL MARKLUND ?? JEVGENIJ MALKIN. Sägs spela skadad och klev inte fram ordentligt förrän i kvarten mot Sverige. Då blev det två mål och en assist.
Bild: JOEL MARKLUND JEVGENIJ MALKIN. Sägs spela skadad och klev inte fram ordentligt förrän i kvarten mot Sverige. Då blev det två mål och en assist.
 ?? Bild: JOEL MARKLUND ?? FILIP FORSBERG. Aningen patriotisk­t att ta ut en spelare från Tre Kronor – men vi fick se framtidens poängkung visa upp sig.
Bild: JOEL MARKLUND FILIP FORSBERG. Aningen patriotisk­t att ta ut en spelare från Tre Kronor – men vi fick se framtidens poängkung visa upp sig.
 ?? Bild: PETR DAVID JOSEK ?? SIDNEY CROSBY. Har vunnit allt – utom just ett VM. Gissa vilket uppdrag han är i Prag för att slutföra?
Bild: PETR DAVID JOSEK SIDNEY CROSBY. Har vunnit allt – utom just ett VM. Gissa vilket uppdrag han är i Prag för att slutföra?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden