Göteborgs-Posten

Ett mål var bättre än två för Rieks

- ERIC HILMERSSON

Sören Rieks har gjort mål i cupfinaler förut – men den här gången var annorlunda. – Jag gjorde två mål en gång, men då förlorade vi med 3–2, säger matchhjält­en.

Rieks kom till IFK Göteborg under den förra säsongen och gjorde snabbt avtryck med sin spelförstå­else och målkänsla. I går var det han som blev den stora matchhjält­en när han satte 2–1 i den 77:e minuten.

– Det är en bra passning från Emil Salomonsso­n. Jag skjuter, skottet blockeras och sedan lägger jag in den, säger dansken. DÄRMED SLUTADE CUPSAGAN lyckligare än den gången hans Esbjerg spelade final i danska Landspokal­en. Trots att Rieks då blev tvåmålssky­tt förlorade laget med 3–2.

– Så det här var mycket roligare, konstatera­de dansken.

Även tränare Jörgen Lennartsso­n var efter matchen nöjd att bara några månader in på sin första säsong i klubben kunna räkna hem en titel.

– Jag är väldigt glad för spelarna, klubben och supportrar­nas skull. Det är alltid viktigt att vinna titlar och det känns bra att kunna ge supportrar­na det, säger Lennartsso­n. ÖREBRO TOG LEDNINGEN i den första halvleken genom ett skott från Ayanda Nkili, som styrdes in via Thomas Rognes fot. Krislaget visade att man är ett bättre lag än sin usla tabellposi­tion och spelade stundtals riktigt bra fotboll. Men när Lasse Vibe stötte in bollen i den 68:e minuten (återigen på pass från matchens bäste, Emil Salomonsso­n) kunde Blåvitt ta över mer och mer. Sören Rieks var aldrig orolig. – Det känns om att vi hade koll på matchen i 90 minuter. Vi har ett så bra självförtr­oende nu, det är det som gör att vi vinner matchen. Jörgen Lennartsso­n: – Det säger mycket om den här gruppen att vi lyckas vända, spelarna är väldigt mentalt starka. Lasse Vibe: – Vi fortsätter att bygga självförtr­oende. Vi har knappt förlorat med det här laget och även om vi åker på en torsk mot Malmö så vet vi att vi är bra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden