Göteborgs-Posten

Kikens första seger på bortaplan

- MAGNUS VASELL

FOTBOLL:

SUPERETTAN Utsikten har tagit sina första poäng borta i Superettan – seger mot Mjällby efter två mål av Luka Mijaljevic.

Segermålet slog han in med bara fyra ordinarie minuter kvar.

– Det var en snabb kontring. Bollen kom från Jonas Hellgren, jag rann igenom deras försvar, blev fri med målvakten och la in den, berättar den glade målskytten.

På två matcher har nykomlinge­n Kiken knockat två lag som spelade i allsvenska­n i fjol.

Brommapojk­arna hemma i förra omgången och Mjällby borta på Strandvall­en i går. – DET KÄNNS förstås väldigt bra, men jag tycker att vi har varit på gång och fått ordning på vårt spel de senaste fyra matcherna så jag är inte förvånad över att det blir utdelning, säger tränaren Janne Carlsson och fortsätter:

– Vi har Östersund hemma på onsdag, så nu gäller det att vi kan behålla vårt spel och den goa känslan. Två raka segrar gör givetvis gott för självförtr­oendet, säger Carlsson efter klubbens första poäng borta någonsin i Superettan. MED SEGERN KLÄTTAR Utsikten dessutom förbi storebror Gais i tabellen. Kiken ligger tia med tio poäng, Gais återfinns på 13:e plats med åtta poäng.

– Jag har inte mitt fokus på tabellen utan på det vi gör på plan, men visst är det trevligt att vara förbi Gais, säger Janne Carlsson.

Mjällby, som ligger näst sist med fyra poäng, var det bättre laget i matchens inledning och gjorde 1-0 i den 23:e minuten efter hörna. Undan för undan jobbade sig Utsikten in i matchen, dock utan att få till avsluten.

Även i den andra halvleken inledde hemmalaget bäst – bland annat fick Mjällbyspe­larna se bollen stryka längs kikens mållinje i det som de 1 128 i publiken trodde skulle bli mål.

Men icke. I stället tog Utsikten för sig mer och mer och vann fler bollar. – VI KÄMPADE och krigade, blev vassare framåt och fick allt större ytor att jobba på, något som lönade sig till slut. Inte minst var det väldigt roligt att Luka fick till det och gjorde två mål, säger Janne Carlsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden