Göteborgs-Posten

Fakta: Ida Redig

- JAN ANDERSSON

Ålder: 27 år. Uppväxt: Kungälv. Bor: Göteborg. Bakgrund: Klassiskt skolad pianist. Spelat i rockband. Släppt två soloalbum, Standing here (2010) och Thou shall not be a pussy (2014). Aktuell med: Ep:n I will fight that man, I will fight anyone. Övrigt: Släpper ytterligar­e tre minialbum under det kommande året. Turnerar inte förrän i höst. DÄRFÖR HAR IDA Redig ända sedan karriären tog fart 2010 en egen studio där hon lärt sig hantverket så väl att hon även producerar musik åt andra artister, vilket är ett bra sätt att dra in lite pengar.

– Jag behöver också mat på bordet och jobbar väldigt brett för att kunna leva på musiken, säger Ida Redig som får hjälp av förlaget med att placera sina låtar i filmer och olika reklamsamm­anhang.

– Det har verkligen varit tufft sedan jag byggde studion, jag började ju från noll, men nu bär det äntligen frukt. Jag tänker mycket business och tycker det är kul att kombinera det med musiken.

Men tillbaka till hennes nya minialbum.

Först ut i raden är I will fight that man, I will fight anyone. Den kom förra veckan och fick lite extra draghjälp tack vare att Ida Redig skrivit ett av spåren därifrån, Kentdoftan­de singeln Ghost, tillsamman­s med Jocke Berg. Och Ida Redig har en särskild relation till just rockbandet Kent.

Hon har gjort en cover på Kärleken väntar och medverkade på minifestiv­alen Kentfest förra sommaren, då Ida Redig även körade bredvid bandet (inte bakom) tillsamman­s med Miriam Bryant och Naomi Pilgrim.

På Idas kommande minialbum har hon dessutom gjort ett par låtar med gitarriste­n Sami Sirviö och basisten Martin Sköld.

– Alla skriver på olika sätt men det var roligt och väldigt givande att jobba med både Jocke och Sami & Martin.

Men det betyder inte att de får vara med och producera nästa skiva.

– (skratt) Självklart inte!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden