Göteborgs-Posten

Fakta: Ulla Alström

- FREDRIK HOFFLANDER

DÅ. så fort man kommer in och sätter på musiken så händer det något i kroppen, säger Ulla Alström. EFTER NÄRA FEM år i USA kom hon tillbaka till Sverige, där hon hennes nyförvärva­de kompetens fick stans gymägare att bli intressera­de.

– Jag körde ett pass på NK och då kom ägaren fram och frågade om jag kunde börja jobba där. ”Nej, verkligen inte”, sa jag. Men jag började redan dagen efter.

Kort senare övertalade några gamla barndomsvä­nner henne att gästspela på Vallhamra fritidsgår­d.

– Vi blev snabbt så mycket folk att vi fick flytta till en större sal. Vi marknadsfö­rde aldrig detta på något sätt. Det gick från mun till mun bara, säger hon. TRE ÅRTIONDEN SENARE är Ulla Alström och hennes uppskattad­e gympapass fortfarand­e kvar. Trots att marknaden numera är fullsmocka­d med multinatio­nella gymkedjor.

– På ett gym ska du boka in dig och komma exakt i tid. Här kan man komma in när man vill. Och jag kör inte för komplicera­de pass,

Bor: Ålder: Yrke:

Aktuell: alla som vill ska kunna köra skiten ur sig, säger hon.

För att manifester­a sitt 30-årsjubileu­m skapade Ulla Alström en grupp på facebook. Responsen blev stor och i slutet av veckan avslutas firandet med att hon och ett 20tal av hennes adepter genom åren samlas till festmåltid på Avenyn.

– Jag har fått träffa så mycket folk alltså. Det är både fritidsgår­dsbesökare och nyblivna mammor. Och så tanter i min egen ålder, säger Ulla Alström och skrattar.

 ?? Bild: PRIVAT ?? Ulla Alström var en workout-pionjär i både Göteborg och Partille på 80-talet. Självklart följde hon rådande träningsmo­de.
Lägenhet i Vallhamra i södra Sävedalen. 53. Fritidsled­are på Vallhamra fritidsgår­d.
Firar 30 år som populär gympainstr­uktör på...
Bild: PRIVAT Ulla Alström var en workout-pionjär i både Göteborg och Partille på 80-talet. Självklart följde hon rådande träningsmo­de. Lägenhet i Vallhamra i södra Sävedalen. 53. Fritidsled­are på Vallhamra fritidsgår­d. Firar 30 år som populär gympainstr­uktör på...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden