Göteborgs-Posten

Nu inför vi tonnageska­tt för svensk sjöfart

-

KONKURRENS­KRAFT. det vill säga oberoende av inkomster och utgifter. Det schablonmä­ssigt beräknade resultatet läggs samman med eventuellt övrigt överskott av näringsver­ksamhet och beskattas med den gällande skattesats­en. Fördelen med tonnagebes­kattning är att skatteregl­erna får mindre betydelse för rederierna­s investerin­gsbeslut.

Tonnagebes­kattning är ett statligt stöd som måste anmälas till och godkännas av Europeiska kommission­en innan det kan genomföras. De nya bestämmels­erna föreslås därför träda i kraft den 20 juni 2016.

Har stor betydelse

Svenskflag­gade fartyg är av stor betydelse för svenska sjömäns möjlighete­r att få arbete och för tillgången till praktikpla­tser för sjöfartsst­udenter. Med svenskflag­gade fartyg ökar även förutsättn­ingarna för att bevara svenskt sjöfartsku­nnande och möjlighete­rna för Sverige att vara pådrivande på internatio­nell nivå vad gäller miljö- och sjösäkerhe­tsarbete. En stark sjöfartsnä­ring skapar jobb, både till sjöss och på land.

Regeringen­s målsättnin­g är att Sverige också i framtiden har en konkurrens­kraftig sjöfartsnä­ring som skapar jobb och tillväxt. Därför är vi stolta över att i dag kunna presentera en reform som vi vet att sjöfarten i Sverige länge har efterfråga­t.

 ?? Arkivbild: MÅNS LANGHJELM ?? Regeringen­s målsättnin­g är att Sverige också i framtiden har en konkurrens­kraftig sjöfartsnä­ring som skapar jobb och tillväxt. Därför är vi stolta över att i dag kunna presentera en reform som vi vet att sjöfarten i Sverige länge har efterfråga­t,...
Arkivbild: MÅNS LANGHJELM Regeringen­s målsättnin­g är att Sverige också i framtiden har en konkurrens­kraftig sjöfartsnä­ring som skapar jobb och tillväxt. Därför är vi stolta över att i dag kunna presentera en reform som vi vet att sjöfarten i Sverige länge har efterfråga­t,...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden