Göteborgs-Posten

Politisk propaganda

- Besviken besökare Gunnar Persson Boende

Som nybliven pensionär har jag nu mer tid att ta del av Göteborgs kulturliv. Jag har sett fram emot att bland annat besöka Folkteater­n och se deras uppsättnin­gar. När jag nu en tid följt deras programtab­lå, ser jag att i stort sett alla pjäser är politiska, det vill säga med socialisti­sk vänsterprä­gel.

Det kan inte vara rätt att använda scenen för att framföra de anställdas politiska åskådning? Eftersom teatern numera får mest statliga bidrag, så ska den väl vara till för alla?

Jag går på teater för att uppleva en trevlig kväll, inte för att ta del av politisk propaganda. har möjlighet att påverka förändring­ar.

Det är viktigt att förändring­ar i den fysiska miljön faktiskt grundas på ett väl avvägt beslut där många frågor kommer in och olika intressen vägs mot varandra. I de fall där det går att acceptera mindre avvikelser från gällande detaljplan för att ge bygglov ser vi positivt på det, men lagstiftni­ngen sätter i dagsläget gränser för hur stora avsteg vi kan göra. Vi strävar naturligtv­is efter att utreda det som behövs, varken mer eller mindre, men ofta kräver såväl kringboend­e som till exempel Länsstyrel­sen mer underlag. Kraften skulle vara så stor att man inte kunde gå i det utan att riskera att ramla.

Jag undrar hur skyfall kan komma att påverka tunnlarna kring Hagakyrkan bland annat i samband med Västlänken? Kommer det att gå att stoppa ett sådant vatten från att rinna ner i tågtunneln?

chef planavdeln­ingen, stadsbyggn­adskontore­t Göteborg

Haga / Annedal

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden