Göteborgs-Posten

Lamslog flyget

- JOHANNA HAGSTRÖM

Efter att man konstatera­t att utrymninge­n inte behövdes blev det snabbt enormt långa köer för att ta sig in genom säkerhetsk­ontrollen igen.

för att inte MÅNGA VAR OROLIGA hinna med sina flyg.

– Vi har något som heter reservkraf­t som gick igång, vilket gjorde oss funktionsd­ugliga, men säkerhetsk­ontrollen har begränsnin­gar i sin kapacitet på grund av strömprobl­emen, det gör att det tar lite längre tid, säger Periasamy.

Mia Åsenius var inte imponerad av informatio­nen till resenärern­a.

– Vi fick ingen informatio­n om varför vi skulle utrymma. Alla undrar vad det är som händer. Det har varit ofantligt sparsamt med informatio­n. VID 19-TIDEN i går kväll var strömavbro­ttet löst. Då låg förseninga­rna på mellan 15 minuter och en timme, enligt Charlotte Periasamy, som inte kan bekräfta att solstormen även ligger bakom elavbrotte­t. – Det är för tidigt att säga något om.

I dag på förmiddage­n ska det vara utrett vad som låg bakom det stora

HEMRESA. strömavbro­tt, uppger hon.

Anna Gustafsson och hennes mamma Else-Marie Gustafsson skulle hem till Skellefteå via Umeå efter en shoppingre­sa till Ullared. Vid 18-tiden i går skulle de försöka checka in sitt bagage till ett flyg som borde ha lyft redan.

– Jag har ingen aning om vad som gäller. Det bara blinkar på skärmen med avgångar, säger Anna Gustafsson och banar väg genom folksamlin­gen med bagagevagn­en.

 ?? Bilder: ANDERS HOFGREN ?? kväll, samtidigt som så många som tio avgångar blinkade ”Last call” på informatio­nstavlorna.
Bilder: ANDERS HOFGREN kväll, samtidigt som så många som tio avgångar blinkade ”Last call” på informatio­nstavlorna.
 ??  ?? Benjamin van Leeuwsen skulle med flyget hem till Bryssel när transithal­len utrymdes. Sedan hamnade han sist i kön till säkerhetsk­ontrollen. ”Jag kanske får stanna i Sverige en natt till” säger han.
Benjamin van Leeuwsen skulle med flyget hem till Bryssel när transithal­len utrymdes. Sedan hamnade han sist i kön till säkerhetsk­ontrollen. ”Jag kanske får stanna i Sverige en natt till” säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden