Göteborgs-Posten

35-åringen hålls

-

LISA HOLM-FALLET Den 35-årige man som misstänks för mordet på Lisa Holm blir kvar i häktet. Dom meddelas om knappt två veckor. – Det var väntat och också korrekt naturligtv­is, säger målsägarbi­trädet Tore Brandtler. Rättegånge­n mot 35-åringen avslutades efter fem långa dagar i tisdags. Vice chefsåklag­are Lars-Göran Wennerholm yrkade i sin slutpläder­ing på att mannen ska dömas till livstids fängelse för mord.

Skaraborgs tingsrätt meddelade i går att 35-åringen blir kvar i häktet och att domen kommer 17 november klockan 11.

– Min kommentar är att det känns bra. Det är svårt att säga vad det betyder. Men det tyder möjligtvis på att han kommer att dömas, säger Lars-Göran Wennerholm.

Tore Brandtler är inte förvånad över beslutet.

– Jag inte bara tror, utan jag vet att han döms för mord, att han får livstid och att han blir utvisad, säger han. Varför är du så säker på det?

– Det finns egentligen inget alternativ. Tingsrätte­n skrev även i sitt beslut att han fortfarand­e är på sannolika skäl misstänkt. Här finns inget förmildran­de överhuvudt­aget.

Tore Brandtler pratade med Lisa Holms familj, som följt hela rättegånge­n på plats, efter beskedet.

– Även de har den bestämda uppfattnin­gen att det här var väntat och att han är skyldig. DEN ÅTALADE HAR nekat sig igenom både polisutred­ningen och rättegånge­n. Han säger att han aldrig träffat 17-åriga Lisa Holm. Detta trots att hans dna finns på tio ställen på de kläder hon hade på sig vid försvinnan­det.

– Min klient är oskyldig, sa försvarsad­vokat Inger Rönnbäck efter att rättegånge­n avslutats.

Vid fällande dom kommer försvarssi­dan att överklaga.

– Då överklagar vi till Göta hovrätt, sa Inger Rönnbäck på tisdagen.

Lisa Holm försvann den 7 juni efter att hon tillsamman­s

VÄNTAT BESKED. med två kolleger stängt kaféet där hon jobbade i Blomberg på Kinnekulle. Hennes sista livstecken är ett omedvetet telefonsam­tal till sin pappa vid klockan 18.26.

Hon hittades död fem dygn

 ??  ?? Tore Brandtler, häktet till domen meddelas.
Tore Brandtler, häktet till domen meddelas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden