Göteborgs-Posten

Bertil, 90, bara fortsätter gräva

Bertil Sjögren klev upp på sin grävmaskin 1947. Han sitter kvar där än, snart 90 år gammal. ”Jag gillar att hålla i gång. Och så länge jag klarar jobbet lika bra som småpojkarn­a finns det ingen anledning att sluta.”

-

VETERAN.

Bertil Sjögren är pigg som en nybliven pensionär fast han formellt haft åldern inne sedan 1990, är full av energi och har mycket glimt i ögat när han tar emot i den egenhändig­t byggda villan i Sjömarken utanför Borås.

– Varför ska jag sitta här alldeles ensam när det finns så mycket att göra där ute, skrattar han.

Visserlige­n är Sjögren för tillfället lite handikappa­d efter en höftledsop­eration, men är på god väg tillbaka även om han inte fått igång alla musklerna i benet riktigt ännu.

– Den första höften bytte jag för 19 år sedan, berättar han. För två år sedan var tiden inne för den andra och sedan var det dags att göra om den första reparation­en igen.

Men någon sjukskrivn­ing vill ANNARS INLEDDES BANAN som grävmaskin­ist för Bertil Sjögrens del redan 1947. Då fick han plats på sin farbrors firma och efter det på ett större företag i Borås. Och sedan dess har det rullat på.

– Jag har nog varit med om att bygga det mesta här i Borås-trakten, flinar han och räknar upp de flesta större vägarna i hela Västsverig­e, utloppet från Mjörn och inhägnader­na och boplatsern­a i Borås Djurpark för geparder, apor och elefanter.

– Det var lite spännande att sitta och gräva bara några meter från en

 ??  ?? Bertil Sjögren i Sjömarken har inga tankar på att dra sig tillbaka, trots 68 år bakom spakarna. Han kör sin grävmaskin fyra, fem dagar i veckan.
Bertil Sjögren i Sjömarken har inga tankar på att dra sig tillbaka, trots 68 år bakom spakarna. Han kör sin grävmaskin fyra, fem dagar i veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden