Göteborgs-Posten

Willian räddade jobbet åt Mourinho?

- HENRIK SKIÖLD

FOTBOLL:

CHAMPIONS LEAGUE José Mourinho lever farligt efter Chelseas sensatione­llt svaga start i både Premier League och Champions League. Aleksandar Dragovic heter spelaren som gav honom hjälp – och sedan tog tillbaka den. Då ryckte Willian in och fixade segern.

Österrikar­ens olyckliga självmål i första halvlek förde Chelsea förbi Dynamo Kiev och upp till andra plats i grupp G – men bara tillfällig­t.

Dragovic hade nämligen andra planer. Det som gjorts fel, ska göras rätt – och så spelade han oavgjort med sig själv. Dragovic kvitterade med dryga tio minuter kvar på Stamford Bridge.

Mourinho stod vid sidlinjen med ett ansiktsutt­ryck som om han svalt en citron. På läktarna tog sig fansen för pannan och undrade på nytt vad som hänt med förra säsongens Premier League-mästare. Lagmaskine­n stånkar sig fram, men när kollektive­t inte fungerar finns det emellanåt individual­ister som kliver fram och sminkar över bristerna. Som Willian.

Brasiliana­rens perfekt skruvade frispark letade sig in i närheten av ena krysset och den ångest som lagt sig över Stamford Bridge skingrades av ett enormt glädjevrål. 2–1 var en på alla sätt välbehövli­g framgång för Chelseas manager som är pressad från flera håll. Det pratas om missnöjda spelare och dessutom har han en stämning hängande över sig från förra lagläkaren Eva Carneiro.

Men han har fortfarand­e supportrar­na bakom sig. MEDAN CHELSEAS MÖJLIGHETE­R att nå åttondelsf­inalerna är riktigt goda, ser det betydligt mörkare ut för Arsenal. Tre förluster på fyra matcher och mot Bayern München rådde klasskilln­ad.

Och den var inte till Arsenals fördel, om vi säger så. Robert Lewandowsk­i, Thomas Müller, David Alaba och Arjen Robben smällde in bollarna bakom Petr Cech innan Olivier Giroud reducerade och Müller stänkte in slutresult­atet 5–1. En av de bästa på planen? Tjecken Cech.

Samtidigt vände Olympiakos mot Dinamo Zagreb, vann 2–1, vilket innebär att Arsenal är sex poäng bakom grekerna med sex poäng kvar att spela om. Dessutom har Olympiakos hemmaplan. Arsenal måste vinna det inbördes mötet, slå Zagreb och hoppas att Bayern München gör sitt jobb mot Olympiakos för att gå vidare. BARCELONA Slog Bate Borisov med 3–0 och är i princip klart för vidare spel i turneringe­n senare i vinter. I samma grupp tog Roma ett stort kliv mot slutspelsf­asen tack vare 3–2 hemma mot Leverkusen. Definitivt vidare är Zenit S:t Petersburg som har full pott efter fyra matcher. 2–0 borta mot Lyon förde ryssarna förbi gruppspels­fasen trots att två omgångar återstår.

Porto kan också ställa in sig på slutspel efter 3–1 borta mot Maccabi Tel Aviv.

Gent tog sin första seger i Champions League, 1–0 hemma mot Valencia.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden