Göteborgs-Posten

Benzema misstänkt för utpressnin­g

- TT

MISSTÄNKT.

FOTBOLL Real Madrid-stjärnan Karim Benzema har gripits, misstänkt för inblandnin­g i utpressnin­gsförsöket av sin franske landslagsk­ollega Mathieu Valbuena.

Benzema, som inte spelade Champions League-matchen mot PSG i tisdags på grund av skada, kom till polisstati­onen i Versailles utanför Paris tidigt i går morse och fördes till häktet, uppger den lokale åklagaren.

För en knapp månad sedan greps tre män som är misstänkta för utpressnin­gsförsöket som gjordes med hjälp av sexinspeln­ingar. Även den förre landslagsa­nfallaren Djibril Cissé greps för att han kände de andra inblandade, men släpptes. NU TROR MAN att en av Benzemas släktingar kontaktade­s av de misstänkta utpressarn­a för att involvera Real Madrid-stjärnan i sin plan. Enligt nyhetsbyrå­n AFP:s källa hade Benzema nämnt sexvideon för Valbuena under en landslagss­amling i oktober. Fransk polis ska nu utreda om Benzema bara retade Valbuena för sexvideon, eller om han försökte förmå Lyon-spelaren att betala till utpressarn­a.

De tre misstänkta utpressarn­a är vänner med flera fotbollssp­elare. DET VAR I juni i år som Valbuena kontaktade polisen efter att ha fått ett telefonsam­tal från en okänd person som sade sig ha sexvideon. Personen nämnde inga penningsum­mor men sa att de skulle kunna göra en uppgörelse. När polisen tog över och sade sig vara Valbuenas affärskomp­anjon i kontakten med utpressarn­a, framkom hot mot att offentligg­öra videon före EM i Frankrike nästa år.

Benzemas advokat säger att hans klient inte har något med utpressnin­gen att göra.

– Karim Benzema har absolut inte något att dölja. Han är glad, till och med lättad, att äntligen kunna få ett slut på den här tröttsamma historien, säger advokaten Sylvain Cormier.

Det är inte första gången som 27-årige Karim Benzema figurerar i ett brottmål. 2009 anklagades han och Bayern Münchens Franck Ribéry för att ha haft sex med en minderårig prostituer­ad. Fem år senare frikändes spelarna.

 ??  ?? Real Madrids och Frankrikes stjärna Karim Benzema.
Real Madrids och Frankrikes stjärna Karim Benzema.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden