Göteborgs-Posten

Fabriksarb­etare fast i rasmassor

-

PAKISTAN: Överlevand­e i rasmassorn­a efter den fabrik som i onsdags kollapsat nära Lahore i Pakistan, ringde i går morse desperata samtal till lokala medier i hopp om hjälp.

– Jag hör ljudet av tunga maskiner. Det ger mig hopp om att komma ut levande, säger fabriksarb­etaren Liaqat Ali på mobil till pakistansk tv.

Minst 18 personer dödades i olyckan och många klämdes fast. Räddningst­jänsten befarar att dödssiffra­n kommer stiga. Hittills har 100 personer räddas ur massorna. (TT-Reuters)

Larm om skott på skola i Norge

NORGE: Norsk polis ryckte ut till en skola i Stavanger efter larm om att skott avlossats på platsen. En 23-årig man greps kort därefter, gripandet skedde utan dramatik.

Polisen beslagtog en kopia av ett skjutvapen som det inte går att skjuta med.

– En lärare har gjort observatio­ner av en person med ett vapen nära skolan, och kopplade det till en smäll eller ett skott något senare, säger en talesman för polisen till norska Dagbladet.

Kommunens presstales­person säger att händelsen började med att en man cyklade över skolgården med något som liknade ett vapen, skriver Aftenblade­t. Elever och lärare hölls inomhus tills mannen var gripen.

23-åringen är känd av polisen sedan tidigare. (TT)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden