Göteborgs-Posten

Simon Zion vill hela vägen in i Globen

- LINUS BRÄNNSTRÖM

Han är den mest hyllade deltagaren i årets Idol. Och Simon Zion vill gå hela vägen. – Jag ska göra mitt bästa för att stå i Globen, säger han.

Simon Zion har gått från klarhet till klarhet i årets omgång av Idol. Hans framträdan­den har, med några få undantag, hyllats stort av juryn och han ligger ständigt i toppskikte­t i tidningarn­as popularite­tsmätninga­r.

– Det är ju jäkligt kul. Det är så roligt att det man har att ge uppskattas, säger Simon Zion om juryns ovationer.

Fansens kärlek är dock ännu viktigare.

– När jag hör respons utifrån verkar det som att bilden folk har av mig stämmer överens med den bilden jag vill ge. Det kan ju inte vara bättre än så, säger han. Vad säger folk då? – Att jag verkar äkta och det är det finaste jag kan höra för det är det som jag eftersträv­ar när jag gör musik.

TILLSAMMAN­S MED MARTIN Almgren är Simon Zion årets mest erfarna deltagare. Han har en gedigen musikutbil­dning och har de senaste åren livnärt sig som covermusik­er – något han kan dra nytta av i tävlingen.

– Absolut, jag är i stort sett inte nervös och jag är inte så rädd för att göra bort mig, det har jag gjort tusen gånger. Det är bara att garva och köra på, säger Simon Zion.

Nu känner han att han vill göra något eget och det är där Idol kommer in i bilden.

– Sverige är ett litet musikland och det finns bara några få kanaler att använda sig av. Antingen har man en jäkligt bra produkt på egen hand eller med ett band, annars är det Melodifest­ivalen eller Idol. Det här kan bara gynna mig, säger Simon Zion.

HURUVIDA HAN VINNER tävlingen spelar mindre roll – däremot säger han att han ska göra allt för att i alla fall få vara med i den stora finalen i Globen. Därefter hoppas Simon Zion på en egen karriär med spännande samarbeten.

– Och så hoppas jag att få ha ett jäkla nice band att åka runt med och skriva plattor som jag kan stå för, säger han.

”Att jag verkar äkta och det är det finaste jag kan höra.” SIMON ZION

 ?? Bild: VILHELM STOKSTAD ?? LÄNGTAR EFTER EGET BAND. Simon Zion har varit juryns stora favorit under hela ”Idol”-hösten. ”Det innebär en press, definitivt”, säger han.
Bild: VILHELM STOKSTAD LÄNGTAR EFTER EGET BAND. Simon Zion har varit juryns stora favorit under hela ”Idol”-hösten. ”Det innebär en press, definitivt”, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden