Göteborgs-Posten

Så ska Sävehof upprepa bragden

-

HANDBOLL:

CHAMPIONS LEAGUE Att tidigt gå upp mot Selgros Lublins skyttar och samtidigt få till rörlighete­n i det egna anfallsspe­let. Så ska Sävehof upprepa fredagsbra­gden – och ta sig vidare i Champions League.

Det var förra fredagen som det unga och internatio­nellt orutinerad­e Sävehof chockade de polska stjärnorna genom att fullständi­gt spela ut dem på deras hemmaplan.

Segersiffr­orna skrevs till 34-21 – den hittills största segern i klubbens CL-historia.

I kväll är det dags för retur i Partillebo­hallen.

Med 13 mål plusmål på bortaplan har Sävehofspe­larna serverat sig själva en bra grund för att avancera till mellanomgå­ngen.

– Men fördelen av målen på bortplan är inget vi ska tänka på – vårt fokus ska ligga på att vinna matchen, säger tränaren Henrik Signell och fortsätter:

– Givetvis kommer de att göra allt för att störa oss och försöka att få oss ur balans, men kan vi stå över det och få till samma fina prestation som i i Polen, ja, då har vi en bra chans att vinna igen. OM SÄVEHOF SEGRAR i kvällens gruppmatch så har partillekl­ubben fyra poäng och Selgros Lublin noll.

Därmed har Sävehof den för avancemang så nödvändiga tredjeplat­sen. För att utmana måste Selgros Lublin dels vinna mot Bucuresti på hemmaplan, dels ta hem sista matchen mot Buducnost i Montenegro, uppgifter som redan på pappret ser besvärliga ut.

– Vi har ett bra utgångsläg­e, inget att snack om det. Utan att på något sätt ta ner vår egen insats ska man veta att Selgros Lublin är ett oerhört spelskickl­igt lag och att de i mötet mot oss inte nådde sin högsta nivå. Samtidigt spelade vi väldigt bra och lyckades störa dem. De ska vi göra igen, säger Henrik Signell.

I kvällens drabbning måste polskorna

”Givetvis kommer de att göra allt för att störa oss och försöka att få oss ur balans, men kan vi stå över det och få till samma fina prestation som i i Polen, ja, då har vi en bra chans”.

HENRIK SIGNELL,

tränare

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden