Göteborgs-Posten

Fakta: Sävehof i Champions League

- MAGNUS VASELL

GENOMBROTT.

18 oktober: Buducnost-Sävehof

23 oktober: Sävehof-CSM Bucuresti

30 oktober: MKS Selgros Lublin-Sävehof

I kväll: Sävehof-MKS Selgros Lublin

15 november: Sävehof-Buducnost

20 november: CSM Bucuresti-Sävehof

21–35 göra något påtagligt med en gång för att förändra den totala matchbilde­n.

– De lär gå ut och offensivt och aggressivt och har säkert med sig ett antal nya varianter och formatione­r. Men vi har också ett och annat i bagaget och kan vi fortsätta att störa deras spel så kan vi säkert få dem ur balans ännu en gång, säger han. INTE MINST SKA Sävehofspe­larna göra det jobbigt gästernas skyttar.

– Det är stora, raka skyttar av klassisk polsk modell som vi ofta sett i landslagss­ammanhang. Kan vi komma upp på dem tidigt – och det kan vi med att aggressivt spel – så kan vi också störa dem, säger han..

Signell tror vidare att polskorna inlednings­vis försöker punktmarke­ra några av Sävehofs nyckelspel­ar att få övriga i laget ur rytmen.

– Fast det öppnar å andra sidan för större ytor och att andra spelare fram och tar för sig – precis som scenariot var på bortaplan. Vi visade då att vi har ett bra och rörligt anfallsspe­l där många spelare vågar ta för sig – och det ska vi visa igen, säger Henrik Signell.

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? Oliivia Mellegård, tidigare Önnered, har fått ett rejält genombrott i Sävehof under tränaren Henrik Signell. I kväll ställs hon mot de polska världsstjä­rnorna igen.
Bild: MICHAEL ERICHSEN Oliivia Mellegård, tidigare Önnered, har fått ett rejält genombrott i Sävehof under tränaren Henrik Signell. I kväll ställs hon mot de polska världsstjä­rnorna igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden