Göteborgs-Posten

Benzema medger inblandnin­g

- TT

FOTBOLL Real Madrid-stjärnan Karim Benzema är nu formellt under utredning för inblandnin­g i utpressnin­gsförsöket, rörande en sexvideo, av sin franske landslagsk­ollega Mathieu Valbuena.

En åklagare beslutade i går att formellt börja utreda Karim Benzema för ”medhjälp i försök till utpressnin­g”. Den franske landslagsa­nfallaren greps i onsdags, och fick sedan tillbringa natten i häktet på polisstati­onen i Versailles utanför Paris.

Benzema har medgett att han pratat med Valbuena om den sexvideo fallet gäller, men menar att även han är ett offer för utpressarn­a. ETT UTTALANDE FRÅN åklagaren i Versailles säger att brottet som Benzema misstänks för som mest kan ge fängelse i upp till fem år. Benzema är ännu inte åtalad, men åklagarens beslut visar att utredarna har starka skäl att fortsätta att utreda misstankar­na mot honom.

Benzema har också förbjudits att träffa Valbuena, eller någon annan involverad i fallet, vilket väcker frågor kring de båda spelarnas möjlighete­r att delta i landslagss­pel den kommande tiden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden