Göteborgs-Posten

Rusning efter franskt mode

Rush i butik och även på nätet. Efter en kvart hängde de flesta galgarna tomma i H&M:s butik på Kungsgatan när årets kollektion med modehuset Balmain släpptes.

-

När årets kollektion med franska modehuset Balmain släpptes i H&M:s butik på Kungsgatan blev det rush. Efter en kvart hängde de flesta galgarna tomma.

Vid GP:s besök på torsdagsmo­rgonen var det bara 15 minuter kvar innan H&M:s butik på Kungsgatan öppnade dörrarna för designsama­rbetet med franska modehuset Balmain. Utanför ringlade en lång kö av shoppingsu­gna kunder. En av dem var Hanna Schreiber som hade sitt mål klart – en grön klänning. Hon stod bland de första som skulle släppas in klockan nio och hade köat i tre timmar:

– Men jag känner mig ändå pigg. Jag har druckit kaffe och ätit några mackor, sa hon. SEKUNDER FÖRE DET gyllene klockslage­t började butikspers­onalen med en gemensam nedräkning och pep-talk. Utanför stod väktare som övervakade insläppet och beredda i fall någon skulle trilla i jakten på dyrgriparn­a.

När entrédörra­rna öppnades rusade kön in och sprang upp en våning. Där väntade ett begränsat sortiment av den åtråvärda kollektion­en. Redan efter 15 minuter var de flesta galgar och hyllor tomma på kläder och accessoare­r.

Elin Berntsson såg nöjd ut efter sitt shoppande. Hon hade bland annat lyckats få tag på en svart kavaj. Totalt bar hon på kläder för 6 000–7 000 kronor.

– För mig är det ett fynd, det skul-

 ??  ??
 ??  ?? LÅNG KÖ. Många hade väntat i flera timmar. Snabbt plockade kunderna sedan åt sig plaggen. Sepideh Mazloom
LÅNG KÖ. Många hade väntat i flera timmar. Snabbt plockade kunderna sedan åt sig plaggen. Sepideh Mazloom

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden