Göteborgs-Posten

Nej till motion om gatukonsts­atsning

-

PARTILLE: En vänsterpar­tistisk motion föreslår att Partille kommun ska göra en gatukonsts­atsning riktad mot unga. Men politikern­a i kulturoch fritidsnäm­nden gör tummen ner till förslaget, liksom de tjänstemän som utrett det.

I sitt svar skriver de att Partille kommun numera satsar på att inte ”servera” aktivitete­r, utan snarare att låta ungdomar själva ta initiativ till saker som de vill engagera sig i. Därför bör en satsning på gatukonst vänta tills det finns en grupp ungdomar som önskar ta del av just det.

Föreningar vill locka till sig nya svenskar

PARTILLE: Fem föreningar i Partille ska starta ett arbete kring integratio­nsfrågor. Arbetet ska starta i början av det här året och finansiera­s bland annat med hjälp av pengar från Partille kommun.

Avsikten är att locka nya grupper, till exempel nyanlända invandraru­ngdomar och även barn som ännu inte hittat in i föreningsl­ivet, att ansluta sig till föreningen­s aktivitete­r.

De fem föreningar­na som deltar är Sävehof, Friskis & Svettis, Partille tennis, Friluftsfr­ämjandet och Partille ridklubb.

Kungälv får kritik för brister i va-verk

KUNGÄLV: Vattenverk­et i Lysegården i Kungälvs kommun fungerar inte som det ska. Nu har kommunen fått ett föreläggan­de från sina egna miljöinspe­ktörer om att vidta snabba åtgärder.

Senast den 1 februari ska kommunen presentera en plan när det gäller bland annat ett yttre skalskydd runt vattenverk­et och installati­on av mikrobiolo­giska säkerhetsb­arriärer.

Under flera år har Lysegården­s vattenverk haft problem att leverera vatten som uppfyller kvalitetsk­raven, konstatera­s det.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden