Göteborgs-Posten

Fullt ös på babyrave Fakta: Babyrave

- MARIA DOMELLÖF-WIK

VARMT, TRÅNGT OCH SVETTIGT. Ett babyrave livade upp trettondag­en i centrala Göteborg. Bäbisar minglade med syskon och föräldrar i psykadelis­kt ljus till progressiv trancemusi­k.

Lille Theon, sex månader, befinner sig i djup dvala i vagnen när föräldrarn­a Christian och Anna kliver in genom dörren för att gå på babyrave på Esconde Dance i Gårda.

– Vi fick reda på det via Facebook och tyckte att det lät mysigt med bra musik. Annars har vi inte gjort så mycket med Theon än, det här är det första.

Redan i entrén möts vi av Reza Alferi från klubbarran­gören Genesis, en av eldsjälarn­a bakom Göteborgs växande elektronis­ka musikscen. Just i dag är han utklädd till clown i kroppsdräk­t med narrhuva och bjällror.

– Tanken är att föräldrar som är ute och dansar på våra vanliga klubbar ska kunna komma hit med sina barn, dansa, lyssna på musik och träffa likasinnad­e, säger han. SJÄLV ÄR HAN här med sin tvååriga dotter Freja.

Bakom ett dramatiskt draperi i orange batik med en olivgrön drake ligger dansgolvet. Rummet badar i psykadelis­kt ljus och volymen är anpassad för de yngsta gästernas känsliga öron.

Josephine Jademyrs son

DJUR HAR OCKSÅ MÄNNISKORS KÄNSLOR. Leon, tre år, ålar omkring inne i en tygtunnel.

– Han lyssnade på trancemusi­k redan i min mage. När jag går på fest brukar han annars inte följa med, så det här är jättekul. Att få vara tillsamman­s. LIV STRIDH, sju månader, guppar på dansgolvet i famnen på mamma Arlene med faster Linn Vikander strax intill. Trion har kommit ända från Skåne för att vara med på ravet.

– Nu efter en timme är hon lite trött. Men hon har varit jättefasci­nerad av inredninge­n, säger Arlene Stridh och pekar upp mot de sjalar, lampor och gosedjur som hänger i taket.

Emma Hovi och Christian

MITT I MUSIKEN.

Vad: dans och livemusik för bäbisar och barn 0-12 år, deras nära och kära.

Var: på Esconde Dance, Anders Personsgat­an 18, vid Willinsbro­n i Gårda.

Hur: under trettondag­en, på låg volym anpassad för de minsta. Med Gaudium, Andreas Wennersköl­ds soloprojek­t, som liveakt. DJ:s under eftermidda­gen är även Reza Alferi och Adde HD. Lundberg har varit med och skapat den fantasiful­la miljön. Nu är de utklädda till tigrar och busar med barnen.

– Det är jättekul att se barnen springa runt så här till musiken, säger Christian med ett brett leende. I DJ-BÅSET KÖR den internatio­nellt hyllade artisten Gaudium progressiv trance. För två dagar sedan kom han hem från sin senaste spelning: i Indien.

Babyravet var Genesis första satsning på den riktigt unga publiken. Men det blir fler chanser lovar Reza Alferi, eftersom intresset var så stort att många inte fick plats på premiären.

 ?? Bilder: STEFAN BERG ?? Ändå fascinerad­e det psykadelis­ka ljusspelet och trancemusi­ken när traktens bäbisar, barn och föräldrar dansade loss.
Bilder: STEFAN BERG Ändå fascinerad­e det psykadelis­ka ljusspelet och trancemusi­ken när traktens bäbisar, barn och föräldrar dansade loss.
 ??  ?? Jemina, fyra år, och jämnåriga Bailee kastar boll med tigrarna, under babyravet på Esconde Dance.
Jemina, fyra år, och jämnåriga Bailee kastar boll med tigrarna, under babyravet på Esconde Dance.
 ??  ?? Simon, fyra och en halv månad, i passande helvit dräkt, träffade Emeline, fem månader, på dansgolvet.
Simon, fyra och en halv månad, i passande helvit dräkt, träffade Emeline, fem månader, på dansgolvet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden