Göteborgs-Posten

Elisa Lindström längtar efter att testa nytt

- NATALIJA SAKO

DANSBAND Efter över fem år tillsamman­s tar bandet Elisa’s nu en paus och sångerskan Elisa Lindström ser fram emot den nya rollen som programled­are i TV4:s nya dansbandss­atsning. Varför slutar Elisa’s spela tillsamman­s?

– Vi har spelat på heltid sen vi tog studenten och nu har olika drömmar vuxit fram hos oss alla som vi vill hinna förverklig­a. Vi tar en paus på obestämd framtid men vi vill inte stänga några dörrar. Vad kommer din roll vara i TV4:s program Tack för dansen?

– Jag kommer att vara programled­are tillsamman­s med Thomas Deutgen och vi vill hylla tre olika dansband och lyfta frågor som de sällan får prata om. Det kommer att vara mer fokus på själva musiken. Dansband har ju en töntstämpe­l, ofta får vi höra att vi spelar banala melodier och har banala texter. Men för många är de här texterna jättevikti­ga och betyder jättemycke­t. Varför tror du att dansband har fått en töntstämpe­l?

– I grund och botten är dansband funktionsm­usik som bara spelades på dansbanan och det kan vara så att alla inte alltid lagt krut på texten. Men dansbandsm­usiken har utvecklats och förändrats. Dessutom finns det en hel del gamla

VIDARE. dansband som har jättefina texter men ofta är det så att de som ser ner på dansband inte är så insatta i musiken. Hur kom du själv in på dansbandsm­usik?

– Jag är uppvuxen med dansband och schlager, det lyssnade man mycket på i Skaraborg. Min favoritart­ist var Charlotte Perrelli och det var ett väldigt naturligt steg att börja sjunga i dansband. Men samtidigt mår jag bra av att testa nya saker så jag skulle gärna vilja vara med i en musikal någon gång eller spela mer folkmusik, visor och country. Hur ser du på dansbandsm­usikens framtid?

– Jag tror att det kommer att bli mer nischat. Det är svårt att hitta tillbaka till storheten som dansbanden hade förr men det kommer alltid finnas ett sug för människor att gå ut och dansa. Sedan finns det många i branschen som hela tiden utvecklar musiken, så jag tror på dansbandsg­enren.

”Jag skulle gärna vilja vara med i en musikal någon gång eller spela mer folkmusik, visor och country.”

 ?? Bild: RICKARD L. ERIKSSON ?? Elisa Lindström startade dansbandet Elisa’s 2009 tillsamman­s med klasskompi­sar från musikgymna­siet i Skövde och slog igenom i tv-programmet Danskampen.
Bild: RICKARD L. ERIKSSON Elisa Lindström startade dansbandet Elisa’s 2009 tillsamman­s med klasskompi­sar från musikgymna­siet i Skövde och slog igenom i tv-programmet Danskampen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden