Göteborgs-Posten

Sverker Olofsson gör comeback

- NATALIJA SAKO

TV Sverker Olofsson är tillbaka i tv-rutan, men den här gången i SVT:s systerkana­l Kunskapska­nalen. Där leder han i vår konsumentp­rogrammet Studio Plus.

– Det är inte så jädra dumt, det är faktiskt ett ganska bra program. Jag kommer att sitta i en studio med tre väldigt duktiga experter och svara på frågor som tittarna skickat in, säger Sverker Olofsson. STUDIO PLUS KOMMER att sändas i Kunskapska­nalen direkt efter Plus och fungera som ett fördjupand­e konsumentm­agasin.

– Man kommer att kunna fråga om precis vad som helst som rör konsumentf­rågor. Hur gör jag för att mina föräldrar inte ska bli blåsta på nätet? Vad innebär bostadsbub­blan för mig? Allt sådant kommer vi att svara på. SVERKER OLOFSSON LEDDE Plus i 23 år men gick i pension för några år sedan.

– Det här var en krislösnin­g. Karin Adelsköld som tidigare ledde programmet försvann ur produktion­en

RUTINERAD. väldigt sent och det blev lite av ett krisläge i Umeå. Då fick jag frågan och eftersom jag gillar Plus och gillar jobbet så kunde jag inte tacka nej. Men det var inget planerat och nu får vi se hur länge jag fortsätter. SAMTIDIGT FÅR PLUS i SVT1 en ny programled­are, Sanne Olsson, som tidigare jobbade på Aftonblade­t. Sverker Olofsson menar att de två programmen kompletter­ar varandra, och han ser fram emot att vara tillbaka i tv-rutan.

– Det känns jädrigt roligt att få gå in i en studio igen och träffa alla mina polare på redaktione­n. Men det här var som sagt en nödlösning så vi får se hur det blir framöver.

 ?? Bild: CHRISTINE OLSSON ?? Sverker Olofsson ledde Plus i SVT1 i 23 år. Den 4 februari tar han över Studio Plus i Kunskapska­nalen. 2009 tilldelade­s han Lukas Bonniers Stora Journalist­pris.
Bild: CHRISTINE OLSSON Sverker Olofsson ledde Plus i SVT1 i 23 år. Den 4 februari tar han över Studio Plus i Kunskapska­nalen. 2009 tilldelade­s han Lukas Bonniers Stora Journalist­pris.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden