Göteborgs-Posten

Frölunda bygger fortfarand­e för succé i april...

-

Ett bakslag i nutiden – en succé i framtiden? Tja, det är så Frölunda inleder 2016.

Ute på isen i Scandinavi­um åker Frölundas spelare omkring i nuet, men lyckas trots det inte slå bottenlage­t Modo Hockey och plocka tre nya poäng i den högsta puckligan. Och i omklädning­srummet före match är det skilda världar. Där sitter tränarteam­et och ser på matchsitua­tioner med Dick Axelssons Davos, ni vet laget som väntar i CHL-semifinale­n först på tisdag. Roger Rönnberg är, precis som vanligt, steget före. Och det är precis så det är just nu: Spelarna lever i nuet, ledarna i framtiden – ungefär i slutet av mars, då slutspelet startar.

”Jag och coachingst­aben är där, svar ja. Vi har från första maj 2015 jobbat med ett långsiktig­t fokus. Att vara bäst när det gäller. Att träna för att vara bäst i slutet av säsongen – och se till att vi får spelarna bättre för varje dag”, berättar Rönnberg. DET ÄR OCKSÅ därför som Frölunda väljer att köra stenhårt på is i nästan två timmar dagen före match – och därefter kliva in i gymmet och köra tungt med fystränare­n Pär Edlund efter lunch.

Det sker inför Modo-mötet – och är kanske en förklaring, men ingen bortförkla­ring, till varför det ser så trögt, segt och avslaget ut.

Ni vet, som en öppnad must blir efter ett par dagar i kylskåpet. Utan kolsyra, utan sprattel i gommen... helt enkelt inget som kittlar.

”Jo, men nästa vecka har vi tre matcher. Först åker vi till Schweiz i tre dagar – och sedan kommer vi hem och spelar back to back mot Rögle. Då passar vi på att träna ordentligt när vi har chansen.” SE DÄR, EN inblick i Frölundas strategi och planering – och även en helt giltig orsak till varför det ser ut som det gör den här meningslös­a helgdagen.

”Fast jag köper det inte som bortförkla­ring. Vi har tränat hårt hela säsongen”, säger Rönnberg bestämt. Det blir också bättre, men inte alls tillräckli­gt. Och i Modos kasse är Jonatan Bjurö riktigt het – när Frölunda faktiskt får fram 35 andra skott som han klarar. DET ÄR MÅNGA som ger sig på målvakten Johan Gustafsson efter en förlust och kräver att Lasse Johansson ska stå allt.

Men jag tycker ändå att AHL-förvärvet som inte alls har nån hjälp i den här matchen är riktigt vettig i analysen: ”Jag måste steppa upp helt enkelt. Jag måste bli bättre.” Grym inställnin­g. TILL SIST: DET är första gången under säsongen som publiken i Scandinavi­um verkligen har skäl att bua ut sitt gäng.

Jag hoppas att det var sista gången. Eller hur, Joel Lundqvist?

”Du kan inte alltid räkna med att vi ska spela på topp – men vi behöver i alla fall inte ge bort målen ...”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden