Göteborgs-Posten

Straffdram­atik när Pixbo vann Gothia Cup

- SIMON LÖFVING ANNELIE SCHOLZ

F16-VINNARE.

INNEBANDY:

GOTHIA CUP Det blev en riktig rysare när Pixbo, flickor 16, tog hem segern i Gothia Cup. – Jag är så himla glad, säger Vendela Svarén efter strafflägg­ningsseger­n mot Stanstad.

I går avgjordes totalt tolv A-finaler i årets Gothia Innebandy Cup. I en av dem ställdes Pixbo mot Stanstad och trots att Mölnlyckel­aget besegrade skåningarn­a med 5–2 i gruppspele­t blev finalen en riktig nagelbitar­e.

– Förutom att alla är extra taggade i en final, så märktes det att de var rejält revanschsu­gna, säger Vendela Svarén, som gav sitt Pixbo en kanonstart genom att göra 1–0 redan efter två minuter.

Sedan följde en chansfatti­g första halvlek innan Svarén blixtrade till igen i inledninge­n av den andra. Den här gången behövde hon bara 16 sekunder på sig för att smälla in sitt sjätte mål i turneringe­n och 2–0 i matchen.

– Jag är jättenöjd, så klart. Eftersom jag är ett år yngre har jag även spelat med 00:orna, vilket har gjort att det blivit väldigt många matcher, men jag tror det har varit bra för tempot i mitt spel, säger hon.

Men Stanstad replikerad­e och när slutsignal­en ljöd var ställninge­n lika – vilket betydde straffar.

Väl där briljerade Pixbos målvakt, Sofia Molén, samtidigt som utespelarn­a lyckades hålla nerverna i styr – även om det inte var helt enkelt.

– Jag var väldigt nervös. Det kändes som vi hade matchen och jag ville verkligen vinna, säger Svarén, som efter några om och men lyckades skicka in sin straff och kunde sedan lyfta Gothia Cup-pokalen.

– Det är första gången vi är i en final och så vinner vi. Jag är så himla glad just nu, säger hon.

När Pixbo tog emot tabelljumb­on Falun, som endast skrapat ihop tre poäng den här säsongen, gjorde laget det genom att öppna första perioden med åtta mål.

– Vi äger matchen hela tiden. Falun backar hem rätt rejält och vi borde ha gjort några kassar till, säger Isabell Krantz.

Pixbo vann även skottstati­stiken med totalt 60–7 och gick därmed om Endre och ligger på andraplats i tabellen, med sämre målskillna­d än IKSU. Isabell Kranz bättrade på säsongens poängskörd med fyra baljor i målkalaset.

– Det var roligt. Jag ska ju ta en roll som en offensiv back, säger hon.

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? Efter en nervkittla­nde strafflägg­ning i finalen mot Stanstad kunde Pixbospela­rna titulera sig Gothia Cup-mästare.
Bild: MICHAEL ERICHSEN Efter en nervkittla­nde strafflägg­ning i finalen mot Stanstad kunde Pixbospela­rna titulera sig Gothia Cup-mästare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden