Firma Bundsen/Sand sänkte Lugi i toppmötet

- MAGNUS VASELL

GIGANT.

HANDBOLL:

ELITSERIEN Sävehof tog revansch på Lugi – inte minst tack vare det precisa samarbetet mellan målvakten Johanna Bundsen och vänstersex­an Loui Sand. så länge att passningar­na sitter. Hon gillar att kasta – och jag gillar att springa, säger Loui Sand med ett skratt och får medhåll av Johanna Bundsen: – DET RÄCKER med en blick eller en huvudvridn­ing för att jag ska veta. Det gäller att behålla lugnet och kasta avvägt – resten sköter Loui, säger hon.

Exakt så gick det till när Sävehof gjorde sitt första mål i Partillebo­hallen och efter förlusten borta mot Lugi för en vecka sedan – den första för säsongen – var det ett rejält revanschsu­get hemmalag vid avkast.

Sävehof fick en smakstart och ledde med 3–0 efter drygt fyra minuter. Fem minuter senare var ställninge­n 6–1. Hemmalaget såg stabilt ut framåt där Julia Eriksson, totalt sju mål och en andraplats i poängligan, visade vägen. FRAMFÖR ALLT spelade Sävehof ett och kontroller­at försvarssp­el och tillät inte Lugi att komma någonstans.

Skåningarn­a jobbade sig dock in i matchen och hade med mindre än tre minuter kvar av den första halvleken kommit upp i 10-12.

JOHANNA BUNDSEN

– Vi tappade skärpan där ett tag och drog på oss några onödiga utvisninga­r, säger Johanna Bundsen som svarade för flera viktiga räddningar. Till paus hade Sävehof hunnit snygga till siffrorna till 14–10.

”Det räcker med en blick för att jag ska veta. Det gäller att behålla lugnet och kasta avvägt – resten sköter Loui.”

SÄVEHOFS SKICKLIGE playmaker Stine Lund-Andreassen inledde andra halvlek med att görs sitt första spelmål – dittills hade hon satt tre straffar och missat en.

När sedan firma Bundsen/ Sand på kort tid satte två av sina specialare – var det ingen tvekan om att Sävehof skulle ta hem toppmötet även om Lugi kom tillbaka i slutet av matchen.

?? Bilder: MATHIAS BERGELD ?? Målvakten Johanna Bundsen storspelad­e och hennes samarbete med Loui Sand (lilla bilden) bidrog starkt till att Sävehof fick revansch i toppmötet.
Ett litet steg för mänsklighe­ten, men ett stort steg för svensk golf. Nu gör supertalan­gen Marcus...
Bilder: MATHIAS BERGELD Målvakten Johanna Bundsen storspelad­e och hennes samarbete med Loui Sand (lilla bilden) bidrog starkt till att Sävehof fick revansch i toppmötet. Ett litet steg för mänsklighe­ten, men ett stort steg för svensk golf. Nu gör supertalan­gen Marcus...