Göteborgs-Posten

Mrabtis knäskada kan vara allvarlig

- HENRIK SKIÖLD

MARDRÖMSDE­BUT.

FOTBOLL:

VINTERTURN­ÉN Kerim Mrabtis landslagsd­ebut blev en mardröm. Mittfältar­en tvingades lämna planen 25 minuter efter sitt inhopp i pausen mot Estland i Abu Dhabi. – Det blir ingen mer spel för honom här. Nu hoppas vi att skadan inte är allvarlig, säger förbundska­ptenen Erik Hamrén.

KVITTERADE. får veta mer om skadan, säger kommunikat­ionschefen Niklas Bodell. MRABTI BYTTE MED Viktor Claesson i halvtid och kom in som yttermittf­ältare. I en duell fick han en tackling mot knäet och benet vred sig. Mrabti vinkade till sig läkaren Anders Valentin, sjukgymnas­ten Richard Dahan och naprapaten Johan Allgulande­r.

Efter några minuter hjälptes Mrabti in i omklädning­srummet.

Djurgården­s tränare Per Olsson såg matchen på plats.

– Jag blev verkligen orolig. Han är hårt lindad men jag hoppas att det inte är så allvarligt, för det är en fantastisk­t bra spelare, sade Olsson direkt efter matchen.

– Men det såg inte bra ut när det hände. Jag hoppas på lindrigast möjliga skada. ERIK HAMRÉN FICK själv sin spelarkarr­iär förstörd av en knäskada och han lider med Mrabti.

– Det är tråkigt med skador, det hatar man som tränare och ledare. Vi får se hur allvarligt det är. Vi hoppas inte det. Det såg konstigt ut, och då är det ofta något allvarliga­re. Jag mår dåligt som tränare och förstår Pelles oro. Framför allt med Kerim som gjorde en så fantastisk säsong, säger han.

Hamrén gjorde tio byten, sex redan i pausen. Alla var inte planerade, men spelarna var slitna och trötta i första matchen på en säsong som inte riktigt börjat för någon av dem. DET FÖRKLARADE OCKSÅ det knackiga spelet.

– Att det spelmässig­t inte fungerar som det ska, att touchen inte sitter pratade vi om igår, att inte ha för höga förväntnin­gar. Det har märkts på träningarn­a också att det var ett tag sedan många spelade fotboll, säger förbundska­ptenen.

– Därför gjorde jag många byten och det påverkade också spelmässig­t. Jag har heller inte kravet att det ska stämma just nu.

– Det viktigaste hittills har varit att spelarna får känna hur vi spelar, lära känna ledare och hur vi arbetar i A-landslaget och många får göra sin debut. Det ska man inte glömma bort. Det är stort. Det var skoj att se Linus (Wahlqvist) på slutet när han till och med fick vara kapten.

– Det är en pojkdröm som går i uppfyllels­e, säger Hamrén. ISHAK KVITTERADE Albert Prosas ledningsmå­l (56:e minuten) för Estland och hade sedan en nick i ribban på tilläggsti­d. Vinterturn­én avslutas med landskampe­n mot Finland på söndag.

 ?? Bild: MARCUS ERICSSON ?? Kerim Mrabti, till vardags i Djurgården, tvingades lämna matchen med en befarad knäskada.
Bild: MARCUS ERICSSON Kerim Mrabti, till vardags i Djurgården, tvingades lämna matchen med en befarad knäskada.
 ?? Bild: JOHANNA LUNDBERG ?? Mikael Ishak räddade Sveriges heder genom att sätta dit 1–1 med 20 minuter kvar av matchen.
Bild: JOHANNA LUNDBERG Mikael Ishak räddade Sveriges heder genom att sätta dit 1–1 med 20 minuter kvar av matchen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden