Göteborgs-Posten

Fortsatt tungt för slalomherr­arna

- TT

ALPINT:

VÄRLDSCUPE­N En 15:e plats för Anton Lahdenperä. Det blev det bästa resultatet när de svenska slalomherr­arna återigen misslyckad­es i världscupe­n.

Svenskarna­s slalomfaci­t har inte nått upp till normal nivå den här säsongen.

I Val d’Isère var Mattias Hargin tia, i Madonna di Campiglio André Myhrer tia. Och i säsongens tredje slalom, som skulle ha körts i Zagreb men flyttades till italienska Santa Caterina, blev Lahdenperä bäste svensk när österrikar­en Marcel Hirscher vann.

– Det var bra åkning, men inga fullträffa­r, sade 15:e-placerade Lahdenperä till SVT.

– I andra kändes det jättebra men jag borde kanske släppt på mer. I FÖRSTA ÅKET var Jens Byggmark nia men tappade till 17:e, medan Mattias Hargin blev 21:a.

– Så här dåligt var det länge sedan jag åkte, sade en självkriti­sk Mattas Hargin som är bäste svensk i slalomcupe­n på en 19:e plats.

Dessutom slutade Markus Larsson 22:a.

Ett svenskt glädjeämne var Emil Johansson, 27, som gjorde sin andra världscupt­ävling. Med startnumme­r 73 var han 29:a efter det första åket. I andra tog Skövdeåkar­en det lite försiktigt men slutade 25:a och tog sina sex första världscupp­oäng.

André Myhrer åkte ur efter fyra käppar i första och Axel Bäck kvalade inte in till andra åket. POSITIVT VAR ÄNDÅ att antalet svenskar som plockat poäng ständigt ökar. Två i Val d’Isère, tre i Madonna och fem i Santa Caterina.

De två första tävlingarn­a vanns av norrmannen Henrik Kristoffer­sen, men den sviten satte Hirscher stopp för när han slog Kristoffer­sen med 21 hundradela­r.

Trea blev ryssen Alexander Chorosjilo­v, ytterligar­e elva hundradela­r bakom Hirscher. Kristoffer­sen behåller dock förstaplat­sen i slalomcupe­n.

I helgen väntar storslalom och slalom i Adelbodens klassiska hang. Kanske släpper det då äntligen för de svenska slalomherr­arna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden