Göteborgs-Posten

EN LAGKAPTE ISHOCKEY: JOEL FÅR TITTA PÅ NÄR KVARTSFINA­LSERIEN INLEDS

Mest betydelsef­ull i hela SHL – men inte på is när Frölunda inleder slutspelet. Gissa om Joel Lundqvist är frustrerad.

-

FRUSTRERAD.

Kapten Lundqvist kommer från sin bästa säsong någonsin i SHL. Poängrekor­d, målrekord ... och vägen mot både VM i Moskva och Götaplatse­n var lika hindersfri som en autobahn med hemlängtan, en massa hästkrafte­r och en liten kissblåsa. Men ödet ville annat. Och efter snart fyra veckor utan match är det en frustande lagkapten som vi möter. En ledare som vill in och föra sitt gäng vidare i slutspelet.

– Jag blir en annan. Jag är så van att ha mitt, att få utlopp för det jag vill på plan. Jag blir lite ... ja, de har känt av det hemma lite, säger Joel och skruvar på sig. Frun Amanda har fått mycket skit alltså?

– ... och barnen. Humöret är inte samma. Så är det. Det är inte överdrivet, men jag har känt några gånger att jag har bränt av lite i onödan. Men du vet om problemet i alla fall? – Jag känner det efteråt ... Att veta om sina brister gör det oftast lättare att be om ursäkt – och Lundqvists skador har naturligtv­is

JOEL LUNDQVIST inte bara varit negativa för familjen.

– När laget varit på bortamatch­er och resor så har jag varit hemma. Ungarna är bortskämda nu! Det har blivit mycket lek hemma, spel och sånt. Det blir en chock för dem sen, när det drar i gång igen på allvar ... FÖR ALLVAR ÄR just vad Joel längtar efter. Ett brinnande hett och tufft slutspel, vill säga. Det blir Djurgården som första hinder i kvartsfina­len.

– Jag har fokuserat på att hålla i gång det som jag kan. Just att vara på is är extra viktigt. Du tappar känslan fort. Om jag ens har nån innan så tappar jag det jag har. Det kan räcka med en dags vila så tar det några extra minuter innan jag får tillbaka känslan, säger Joel med ett leende.

Lundqvist kommer dessutom att kliva in mer under slutspelet, även om det inte blir spel direkt.

– Jag ska vara med mer runt laget, mer än vad jag har varit under serien. Det går inte att prata i detalj,

”När laget varit på bortamatch­er och resor har jag varit hemma. Ungarna är bortskämda nu!”

 ??  ?? Joel Lundqvist vill in på isen igen, men han tror inte på spel i den första kvartsfina­len. Han försäkrar dock at
Joel Lundqvist vill in på isen igen, men han tror inte på spel i den första kvartsfina­len. Han försäkrar dock at

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden