Göteborgs-Posten

Våga lita – så blir Djurgården en enkel match

-

Glöm skador och motstånd för en sekund – för med tillit går Frölunda ändå till semi.

Bilens termometer visar 13 grader i solen utanför Frölundabo­rg och på sina håll har snödroppar­na redan sprängt sig genom marken. Sommaren närmar sig – och om en dryg vecka kan Djurgården­s spelare boka första bästa resa till Thailand och njuta av att den blöta regnperiod­en inte hunnit anlända. För ärligt talat – så stor är skillnaden mellan Frölunda och Robert Ohlssons nya klubb den här säsongen.

Det finns ett spel som tagit Johan Sundströms gäng till andra plats i SHL, en vägvinnand­e idé som såg till att krossa exempelvis Davos på väg fram emot titeln i Champions Hockey League. Och vet ni vad? Djurgården spelar väldigt likt Davos. Lite på chans, i väntan på misstag, med snabba yttrar redo att skjuta i väg som ett slagskott från Fredrik Pettersson i en VM- kvartsfina­l.

Det vet Frölunda förstås om. MEN JAG TROR att laget ska lita på sitt eget spel. Sitt snabba och fantasiful­la spel, det som skämde bort oss med drömmar om Götaplatse­n redan i höstas.

Ni ska också veta att Frölunda inte har gjort en enda bra match mot Djurgården under den här säsongen – och det kan ju förvisso vara ett oroande tecken. Eller så litar vi på att Roger Rönnberg och hans team sett exakt vilka fel som utförts – och hur formeln för att komma förbi kvartsfina­len ska skrivas.

För trots att Frölunda inte spelat bra i fyra matcher mot Djurgården har det ändå blivit två segrar ... och det säger en del. Och jo, det är klart att huvudcoach­en sett samma sak.

”Vi tycker inte att vi gjort några bra matcher mot Djurgården. Det känns ganska skönt att ha en motståndar­e där vi har 2–2 i matcher – men där vi ser att vi i alla fyra matcherna kan spela bättre taktiskt ...”

Tryggt att veta, med andra ord.

Blackhawks.

NHL

Chicago FÖRRESTEN: INTRESSET FÖR Mathis Olimb Västkusten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden