Göteborgs-Posten

Publikfavo­riten förlänger med Frölunda

-

ISHOCKEY: Robin Figrens framtid har varit en källa till spekulatio­ner under hela våren efter att ha suttit på ett utgående kontrakt.

Nu är det klart att forwarden stannar i Frölunda även nästa säsong. Det är en nöjd Figren som nu lägger förhandlin­garna bakom sig och går in med fullt fokus i slutspelet.

– Det har tagit sin lilla tid men det är skönt att det är klart och verkligen kunna släppa det och lägga allt fokus på hockeyn och slutspelet som kommer, säger Figren och fortsätter:

– Det är i Frölunda som jag vill vinna och utvecklas så det har varit mitt mål att få stanna så jag är väldigt glad över situatione­n. FOTBOLL: Tom Pettersson skadade sig i U21-premiären mot Häcken för tre veckor sedan tre veckor senare kan han fortfarand­e inte träna.

– Det är jobbigt, man vill ju bara ut och spela, säger han.

Tre veckor efter skadetillf­ället kan Tom Pettersson fortfarand­e inte träna fotboll med laget han kan knappt löpträna.

– Det är svårt och jobbigt. Man vill ju bara ut och spela med de andra men jag har svårt att löpa till och med. Men det går sakta framåt ändå. Jag har aldrig varit skadad såhär länge tror jag. Är premiären i fara? – Det har jag inte tänkt på, det vill jag inte tänka på.

Pettersson alltjämt borta: ”Det är jobbigt”

När Öis kom ut till spel mot Varberg i solen på Valhalla var det med åtta nya i startelvan jämfört med matchen mot Falkenberg.

Bland annat med lagkaptene­n Jakob Lindström på en ovan mittbacksp­osition bredvid Johan Hammar.

– Det fungerade väl helt okej. Det är rätt skönt att ha bollen framför sig hela tiden. Tanken är att jag ska spela mittfältar­e men vill det att jag spelar mittback så gör jag det, säger Lindström. TROTS ÄNDRINGARN­A KÖRDE man fullständi­gt över ett reservbeto­nat Varberg. Rödblått tog tag i spelet från start men fick inte utdelning förrän efter 30 minuter när Anton Henriksson gjordes ner utanför gästernas straffområ­de.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden