Göteborgs-Posten

Fakta: Så spelade Örgryte

- AXEL OHLSSON

IMPONERAND­E YNGLING.

Målvakten Peter Dahlberg och den halländska muren förvandlad­es till statyer som Niklas Klingberg med otäck precision överlistad­e.

– Det var fint. Jag missade första så jag var tvungen att sätta den. Man måste hålla ungefär en av tre eller något sådant. Dardan frågade innan om han fick ta den jag gjorde mål på men några till får jag försök till nu, säger Klingberg och ler.

I den andra halvleken fortsatte Öis att köra på och i slutet kom Kristoffer Björk – David Johansson, Johan Hammar, Jakob Lindström, Joakim Hall – Daniel Paulson, Rasmus Andernil Bozic, Niklas Klingberg (60, Oskar Vilgotsson), Andreas Berndtsson – Anton Henriksson, Dardan Mustafa. svagt motstånd.

– Vi kontroller­ade det hur bra som helst. Vi spelade med spelare som inte spelat så mycket tidigare, och många nya också. Jag vet inte vad Varberg saknade men vi var helt överlägsna dem och kontroller­ade matchen fullständi­gt, säger Niklas Klingberg.

Även om dramatiken uteblev fanns annat att njuta av för de rödblå på läktaren. Inte minst Rasmus Andernil Bozic som med snabbt passningss­pel dominerade på mitten.

– Jag tycker det gick jättebra, framför allt i första halvlek, säger han.

19-åringen värvades från Häckens juniorlag under vintern och gör sin första säsong som senior.

– Öis spelar väldigt mycket possession och det gjorde vi i Häcken också. Tempot är skillnad men jag är van att rulla mycket. Jag tycker det gått jättebra att ställa om till A-lagsspel, säger Andernil Bozic.

 ?? Bild: CARL SANDIN ?? 19-årige Rasmus Andernil Bozic dominerade på mitfältet i sin första 90-minutersma­tch för Örgryte.
Bild: CARL SANDIN 19-årige Rasmus Andernil Bozic dominerade på mitfältet i sin första 90-minutersma­tch för Örgryte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden