Göteborgs-Posten

Fyra terrormiss­tänkta gripna i Paris

- TT

BELGISK JAKT.

FRANKRIKE Polis har gripit fyra personer i en antiterror­räd i centrala Paris. Frankrikes inrikesmin­ister säger att en av dem har planerat en attack i huvudstade­n.

– Vi har informatio­n om att en person skulle genomföra våldsamma handlingar i Frankrike, sade minister Bernard Cazeneuve och lade till att misstankar finns om kopplingar till Islamiska staten (IS).

Ingripande­t genomförde­s av fransk antiterror­polis i gryningen på onsdagen. Enligt TF1 ska ett planerat dåd ha varit nära förstående, men Cazeneuve ansåg att det är för tidigt att dra den slutsatsen.

De fyra, tre män och en kvinna, greps i förorten Seine-Saint -Denis i norra delen av huvudstade­n. De fyra är kända av säkerhetst­jänsten. Enligt polis hittades oanvända hylsor för automatvap­en och datorutrus­tning.

Polisinsat­sen i Paris görs samtidigt som belgisk polis fortsätter jakten på eventuella gärningsmä­n som har kopplingar till tisdagens tillslag.

Fiskebåten­s besättning vägrade låta sig bordas av kustbevakn­ingens fartyg, och flydde i stället mot internatio­nellt vatten efter att ha släckt lysena. Patrullen avfyrade de sänkande skotten

 ?? Bild: THIERRY MONASSE ?? Polis i Bryssel fortsatte i går insatsen efter tisdagens tillslag mot en misstänkt terrorist.
Bild: THIERRY MONASSE Polis i Bryssel fortsatte i går insatsen efter tisdagens tillslag mot en misstänkt terrorist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden