Göteborgs-Posten

Artisten Jamie Meyer vill ge ny bild av Hisingen

- CAROLINE KARLSSON

MUSIK I sin nya musikvideo hyllar artisten Jamie Meyers sina barndomsga­tor i Kville. – Kanske kan den bidra till att ge en bättre bild av Hisingen, säger han.

I dag bor han i Nashville, Tennessee, men artisten Jamie Meyer växte upp med sin mamma på Väderkvarn­sgatan i Kville på Hisingen. En trappa ner bodde morfar och mormor, som han tidvis bodde hos efter att mamman hade flyttat från Göteborg. Nu är han aktuell med låten Holy ground to me, som kom till efter ett Instagrami­nlägg.

– Min morfar och mormor gick bort ganska tätt. När vi höll på att röja ur deras lägenhet lade jag upp en bild från Väderkvarn­sgatan och skrev att detta kommer alltid vara ”holy ground” för mig, säger han. TILLBAKA I NASHVILLE berättade han om inlägget för en av sina producente­r, Jimmy Mattingly, som genast sa att det här låter som en låt du borde skriva. Det gjorde

TV. han också tillsamman­s med kollegan Sarah Derr. I musikvideo­n syns både gatubilder från Kville och rörliga klipp på Jamie Meyers morfar.

– Det är iPhone-klipp som jag har samlat under åren så det blir som en hyllning även till honom och mormor, säger han.

2012 flyttade Jamie Meyer till Nashville, men han har haft svårt att släppa Hisingen. Han har varit tillbaka flera gånger. De nya bostäderna som har byggts under senare år i Kville har han blandade känslor för.

– Jag förstår att det måste byggas, men min morfar sa att ”de bygger så mycket att man snart inte ser något” och jag håller med honom lite. Jag saknar de öppna fälten och kommer ihåg när det inte fanns något byggt vid Vågmästare­platsen och vid Porslinsfa­briken. VI PRATAR OM skjutninga­rna och morden som har varit på Hisingen de senaste åren. Och om Hisingens oförtjänt dåliga rykte.

– Jag förstår att det kan skrämma, men det finns så mycket annat på Hisingen också. Många inom kommunen gör ett jättebra jobb för att förbättra situatione­n, säger han och tillägger:

– Kanske kan min video ge en annan bild av Hisingen. Jag ville bara förmedla bra saker. Här i Nashville säger de som har sett den att det ser ut som rena paradiset på Hisingen.

”Jag saknar de öppna fälten”

 ??  ?? Artisten och låtskrivar­en Jemie Meyer har släppt två album och medverkat i TVprogram som Popstars och Så ska det låta.
Artisten och låtskrivar­en Jemie Meyer har släppt två album och medverkat i TVprogram som Popstars och Så ska det låta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden