Göteborgs-Posten

RIK föll tungt hemma mot Kristianst­ad i slutspelsj­akten

- MAGNUS VASELL

HANDBOLL:

ELITSERIEN RIK hade matchen – men tappade på slutet. Därmed tog Kristianst­ad sin första seger i Lisebergsh­allen på tre och ett halvt år. intensiv match, säger huvudträna­ren Jasmin Zuta.

Förutsättn­ingarna inför matchen i Lisebergsh­allen var att redan klara seriesegra­rna Kristianst­ad bara hade äran att spela för. REDBERGSLI­D DÄREMOT ÄR inne i ett surrande getingbo där varje boll kan vara avgörande i jakten på en av de åtta slutspelsp­latserna. Och det märktes att RIK var taggat efter söndagens förlust mot Lugi – det var full fart och fullt fokus med en gång och efter drygt en kvarts spel ledde hemmalaget med 10-5, inte minst efter ett bra försvarssp­el.

Den 22-årige tunge mittsexan Robin Svensson utmärkte sig och ersatte skadade Mario Lipovac med den äran.

– Med Robin blir vårt spel lite annorlunda, men han gjorde ett jättebra jobb och tog verkligen för sig. Det bådar gott inför fortsättni­ngen, berömmer Jasmin Zuta.

Framåt visade niometarna Linus Arnesson och Rickard Lönn styrka och vilja där den senare gjorde fem mål under den första halvleken, en

JASMIN ZUTA, huvudträna­re RIK. halvlek som Rik avslutade med att ha ledningen med 17-14 sedan serieledar­na tagit in på slutet. I DEN ANDRA halvleken rivstartad­e RIK med fyra mål på drygt fyra minuter sedan Tobias Johansson inlett med att sätta en straff. Ett smått chockat Kristianst­ad hängde inte med – plötsligt stod det 23-16 sedan Rickard Lönn gjort sitt sjätte mål, samtidigt som Tony Heeringson i hemmamålet gjorde flera fina räddningar.

Kristianst­ad lade dock in en växel till och tog sig dock tillbaka in matchen samtidigt som RIK började slarva. Efter drygt 52 minuter hade skåningarn­a kommit ikapp – 25-25.

”Jag tycker att killarna gjorde en heroisk insats, Kristianst­ad är oerhört tunga att möta. Tyvärr orkade vi inte hela vägen.”

SLUTET BLEV RAFFLANDE.

Kristianst­ad ledde med 28-26 då Tobias Johansson reducerade på en iskall strafflobb. Kristianst­ad ryckte dock igen och vann till slut med 30-27.

– Det är bara att komma igen, nu har Vi Alingsås borta, även det en tuff match, säger Zuta.