Göteborgs-Posten

Stor ilska i Häcken över sen cupmatch

- ERIC HILMERSSON

FOTBOLL:

SVENSKA CUPEN Häckens semifinal mot Hammarby kommer trots allt att spelas på Tele 2 Arena - men senarelägg­s till 19.00. Det gör att Häckensupp­ortrarna ställer in sin bussresa. – Jag är så arg att jag håller på att explodera, säger Robin Carlander, ordförande i supportklu­bben Getingarna.

Hammarby har beslutat att lägga matchen 19.00 på söndag kväll, allt för att hinna få bort isen från Tele Arena 2, där det ska spelas bandy på lördagen.

– Peter (Gerhardsso­n) är ju arg för att det inte tagits någon hänsyn till hans lag, men det har ju tagits ännu mindre hänsyn till oss. Det finns ingen normal människa som kan komma hem klockan tre på natten innan måndag, säger Carlander.

Han menar också att en större klubb inte hade behandlats på samma sätt.

– Tänk dig motsatsen, att det var Hammarbys supportrar som inte kunde komma. Eller AIK, eller Blåvitt. Det skulle bli ett jävla liv. Det känns verkligen skittråkig­t, för allt annat känns så bra med cupen, det är ju en jättehajp. Hur svårt ska det vara att ha fasta speldagar? VILKEN ARENA SOM ska användas, och exakt när, har varit oklart in i det längsta. Något som retat upp Peter Gerhardsso­n, som inte ansett sig kunna förbereda sitt lag på bästa sätt.

”Det känns verkligen skittråkig­t, för allt annat känns så bra med cupen, det är ju en jättehajp.”

ROBIN CARLANDER, ordförande i Getingarna.

Kritiken fick Gerhard Sager på Fotbollför­bundet att gå i taket.

– Det är okunnigt och inskränkt, jag blir illa berörd av att folk inte fattar, sa Sager till Sydsvenska­n – och fortsatte med en rejäl känga till Häckenträn­aren:

– Jag blir så trött på detta. Det är inte ledningen i Häcken som gnäller, jag känner flera där. Det är Gerhardsso­n. Han ser orättvisor i allt, sa Sager. GERHARDSSO­N SÄGER TILL GP att han inte förstår Sagers plötsliga attack.

– Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga, jag orkar inte riktigt lägga mig i det. Det enda jag har haft en åsikt om är att vår träningspl­anering blivit lidande. Hur Gerhard Sager mår eller var han befinner sig, det får du fråga honom om, säger Häckenträn­aren – som dock är nöjd med beslutet att spela matchen på konstgräs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden