Göteborgs-Posten

Kortärmat kan stoppa regnbågsbi­ndel

- TT

HANDBOLL Handbollsl­andslagets lagkapten Sabina Jacobsen hoppades få bära en regnbågsfä­rgad armbindel under OS-kvalet i Ryssland i helgen. Sannolikt blir det som vanligt – att hon inte bär någon armbindel alls.

– Det är inte säkert att vi ens frågar om det. Annars måste vi hitta en sömmerska som syr dit den, säger Daniel Vandor, handbollsl­andslagets pressansva­rige.

Damspelarn­a har så korta ärmar på tröjorna att de ofta avstår från att bära lagkaptens­bindel. I JANUARI STOPPADES herrlandsl­agets kapten Tobias Karlsson från att bära en regnbågsfä­rgad armbindel under EM. Jacobsen säger till Aftonblade­t att hon hoppas att landslaget ska försöka få den flerfärgad­e kaptensbin­deln godkänd till OS-kvalet.

– Då kanske vi syr på den, säger hon till Aftonblade­t.

Landslaget ska i alla fall försöka få armbindeln, som är en manifestat­ion för acceptans och människors lika värde, godkänd till hemma-EM i höst.

– Vi har spelat in promotionf­ilmer inför EM där jag har regnbågsbi­ndeln på mig. Men vi har också spelat in en variant där jag inte har den i fall de skulle få för sig att stoppa den igen, säger Jacobsen. DET VÄCKTE MYCKET uppmärksam­het när höjdhoppar­en Emma Green Tregaro under VM i Moskva 2013 tävlade med regnbågsfä­rgade naglar – en protest mot de ryska antigaylag­arna.

Sverige möter Mexiko, Polen och Ryssland i OS-kvalet i Astrachan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden