Göteborgs-Posten

LAG FÖR ENSAMKOMMA­NDE FÅR BIDRAG

- JOEL TIVEMO

FOTBOLL Efter att Sandarna lag C:s ledare Matilda BrinckLars­en tilldelats GP-sportens hederspris får nu laget för ensamkomma­nde ny uppmärksam­het. 50 000 kronor från Postkodlot­teriets nystartade Idrottssti­ftelse ger föreningen en möjlighet att fortsätta låta nyanlända ungdomar träna fotboll.

I Sandarnas klubbstuga mottog under onsdagen Anna Hallberg emot checken på 50 000 kronor från Idrottssti­ftelsens generalsek­reterare Martin Kihlström. PENGARNA BLIR VIKTIGA för att föreningen­s lag C – ett lag för ensamkomma­nde ungdomar.

– Det betyder jättemycke­t. Är ett erkännande av vårt arbete med ensamkomma­nde . Och behovet som finns att ta hand om de ensamkomma­nde. Det här är ett fantastisk­t verktyg att kunna slussa in dem i föreningsl­ivet. Att kunna hjälpa till och stödja VÄLBEHÖVLI­GT. Sandarna lag C. killarna med utrustning och engagemang­et, säger hon till GP.

Sandarna vill med hjälp av pengarna satsa på material, läger för ungdomarna som är aktiva eller andra sociala aktivitete­r.

GP-sportens hederspris delades för 2014 ut till Matilda Brinck–Larsen, som är tränare i Lag C.

Och hederspris­et var en av anledninga­rna till att Postkodlot­teriets Idrottssti­ftelse valde att ge sin första check, av totalt 20 miljoner kronor som ska delas ut under året, till just Sandarna.

– Vi såg priset och det var en del i varför att vi valde just Sandarna. De är ett rikskänt exempel och en väldigt bra förebild. Ideella krafter och individer gör en viktig insats här. Vi vill stötta den här typen av initiativ, säger stiftelsen­s generalsek­reterare Martin Kihlström. PARHAM ASHRAFZADE­H har spelat med lag C i ett och ett halvt år. För honom har gemenskape­n varit viktig.

– Vi har lärt oss att ”spela för namnet på bröstet och inte namnet på ryggen”. Jag gillar det citatet, säger han.

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? Pengarna från Postkodlot­teriet är viktiga för
Bild: MICHAEL ERICHSEN Pengarna från Postkodlot­teriet är viktiga för

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden