Göteborgs-Posten

Tiden läker

-

BROTT Petar Petrovic fick inte uppleva sin 21-årsdag. Den 18 mars 2015 sköts han ihjäl med flera skott utanför Vår Krog & Bar. Hans flickvän Linda kan fortfarand­e inte förstå. – Tänk om vi hade träffats den dagen. Tänk om vi hade varit där, men gått hem tidigare.

För ett år sedan väntade Petar utanför Lindas arbete när hon slutade. Han bjöd henne på restaurang och firade hennes födelsedag. Ett par fina örhängen var presenten och i slutet av kvällen promenerad­e de genom stan. Det nykära paret pratade om livet.

En vecka senare sköts Petar ihjäl i ett gängkrig han själv aldrig varit inblandad i.

Linda Larsson försöker hindra orden från att fastna i halsen när hon berättar om Petar.

– Han älskade att laga mat, och var väldigt duktig på det. När jag kom hem sent från jobbet, kunde han ställa sig och laga mat mitt i natten. Han var så genomsnäll, satte alla andra framför sig själv. Det har han fått från sin mamma. Han ville verkligen inte någon människa något ont. LINDA TRÄFFADE PETAR i början av 2015. Många kvällar spenderade­s hemma i Petars barndomshe­m i Biskopsgår­den, där de satt uppe till långt in på småtimmarn­a och pratade om livet, om framtiden. Petar trivdes i Biskopsgår­den, var älskad av sin familj, en populär kille med många vänner. Beskedet att han kommit in på utbildning­en i datavetens­kap såg han som en möj-

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden