Göteborgs-Posten

SVT-redaktion i Angered

- DANIEL KINDSTRAND

ANGERED-FOKUS.

MEDIA Från och med måndag breddas TV-rapporteri­ngen i Göteborg. Det är SVT som vill skapa närvaro genom att placera två reportrar i Angered.

– Det här är inget projekt, vi är här för att stanna, säger Anne Lagercrant­z, chef för nyhetsdivi­sionen på SVT.

Under torsdagsef­termiddage­n arrangerad­es inflyttnin­gsfesten för SVT:s nya lokalredak­tion i Blå stället på Angereds torg.

På plats höll Anne Lagercrant­z tal om att SVT har ansvar för att spegla hela Sverige och nämnde att det är delvis därför idén om Angeredsre­daktionen uppstått.

– Vi ska finnas där människor bor och utifrån det rita om kartan, säger Anne Lagercrant­z också i sitt tal. FÖRUTOM VISIONER på scen så fick också boende möjlighet att mingla omkring och ställa frågor till journalist­er och initiativt­agare. Även redaktione­ns två lokalrepor­trar, Sofia Nordén och Sandy Kalleny, var på plats för att presentera sig och för att svara på frågor. De berättar att den senaste tidens förberedel­ser har handlat till stor del om nätverkand­e och att lära känna människor.

– När man har träffat folk och tar sig tid så blir de mindre skeptiska, säger Sandy Kalleny.

Att starta en lokalredak­tion är rätt väg att gå är de båda övertygade om.

– Det känns enormt viktigt. Jag önskar att man kunde öppna redaktione­r på varje ort. Framför allt nu när lokalmedia krisar, säger Sofia Nordén.

 ?? Bild: JONAS LINDSTEDT ?? Från måndag kommer reportrarn­a Sofia Nordén och Sandy Kalleny arbeta permanent i Angered.
Bild: JONAS LINDSTEDT Från måndag kommer reportrarn­a Sofia Nordén och Sandy Kalleny arbeta permanent i Angered.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden