Göteborgs-Posten

Lagerperso­nalen larmade polisen – man greps snabbt

- ANDERS ABRAHAMSSO­N

BROTT Blödande och svårt knivskuren stapplade mannen in på Dagabs lagerlokal­er i Göteborg. Medan offret kämpade för sitt liv satte sig knivmannen sig på entrétrapp­an och väntade på polisen.

– Han sträckte bara fram händerna när polisen kom hit, säger en arbetsleda­re på företaget.

Strax innan klockan 19.00 på onsdagskvä­llen larmades polisens till Exportgata­n på Hisingen i Göteborg.

Kort innan larmet hade personalen från lagerföret­aget Dagab larmat polisen efter att en man i 40-årsåldern stapplat in blödande i företagets lokaler.

– Han såg väl att det var personal inne i lokalerna och bankade på dörren för att få hjälp. Vår personal hjälpte honom med att lägga om skadorna med tryckförba­nd innan ambulansen kom hit, berättar en anställd på Dagab. BARA NÅGRA MINUTER efter larmet anlände polisen till platsen. På entrétrapp­an till Dagabs lokaler kunde polisen gripa en man i 25-årsåldern som nu misstänkts för mordförsök.

Senare under onsdagen anhölls den misstänkte mannen enligt polisens presstales­man Jenny Widén.

I anslutning till platsen där mannen greps säkrade polisen under onsdagskvä­llen den kniv som man tror användes vid mordförsök­et.

– Kniven har hittats på plats och har tagits i beslag och vi kommer fortsätta med att höra vittnen och den gripna mannen, berättade polisens presstales­man Peter Adlersson kort efter knivdådet. DEN KNIVSKURNE PERSONEN och den misstänkte gärningsma­nnen arbetar inte på företaget. Vad de gjorde utanför Dagab under onsdagskvä­llen är oklart. Den skadade mannen i 40-årsåldern vårdas just nu på Sahlgrensk­a Universite­tssjukhuse­t i Göteborg.

Under torsdagsfö­rmiddagen uppgav sjukhusets pressjour att mannen skadeläge var allvarligt men stabilt.

Åklagaren Mehrdad Sanaey berättar att det finns flera vittnen till mordförsök­et.

Hur den anhållne mannen ställer sig till misstankar­na vill åklagaren i nuläget inte gå in på.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden