Göteborgs-Posten

Linda sätter färg med konst

Linda Vagnelind är en konstnär som gärna målar live, upp och ner, på stora galor. Hennes studio och showroom på Sveagatan är som en kreativ explosion.

-

TUSENKONST­NÄR.

Housemusik i högtalarna, på väggarna hänger mängder av tavlor och ofärdiga målningar står lutade mot väggen.

– Jag gillar det här området, det är mycket folk som passerar här. Jag får närhet till kunderna och mitt liv berikas av möten med människor, det är där allt händer. Att det är så nära hem är inte heller fel. Jag trivs jättebra i Linné säger Linda.

Del 2 av 3

Vi backar bandet lite, så här i Melodifest­ivaltider kan det vara på sin plats att berätta om när Loreen vann Eurovision Song Contest i Baku, Azerbajdzj­an 2012. Då stod det klart att Sverige skulle arrangera den populära tävlingen året därpå. Vad har då detta med saken att göra? Jo, inne i Malmö Arena på möttes Eurovision­sbesökarna av en stor konstutstä­llning signerad Vagnelind.

– Jag fick sålt alla tavlor och det var mitt första riktigt stora projekt, berättar hon.

Första studion hade hon i Skansen Kronan, där hon hade hela övervåning­en om 260 kvadratmet­er med uppgång till guldkronan för sig själv. För ett par år sedan blev en lokal mittemot lägenheten på Linnégatan ledig och hon flyttade verksamhet­en till Sveagatan, där hon har hållit till sedan dess med sin butik och showroom. Förbipasse­rande stannar ofta till och slänger nyfikna blickar eller kliver på när det är öppet. LINDA VAGNELIND ÄR en tuff tjej som ständigt utmanar sig själv. Hon gillar att driva projekt i alla former.

– Jag måste tänka business för att överleva och utvecklas och för att kunna leva ett schysst liv med min familj. Men det får aldrig bli på bekostnad av det unika, jag kommer aldrig stå på mässor och sälja mina alster, det är inte min grej.

Linda sitter också med i juryn för The Brewhouse Award. Hon målade live på deras gala i början av december, ett porträtt av Håkan Hellström, som såldes på auktion under kvällen och intäkterna gick till Göteborgs räddningsm­ission och deras arbete med ensamkomma­nde flyktingar.

 ??  ?? Linda Vagnelind gillar att driva projekt i alla tänkbara former och är en tuff tjej som hela tiden strävar efter att utmana sig själv.
Linda Vagnelind gillar att driva projekt i alla tänkbara former och är en tuff tjej som hela tiden strävar efter att utmana sig själv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden