Göteborgs-Posten

Folkbildni­ng och anarki i Foajébaren

- FANNY WIJK

KULTUR Går det verkligen att kombinera underhålln­ing, folkbildni­ng och anarki? Stadsteate­rn och magasinen Filter, Offside och Hunger gör ett gemensamt försök med Göteborgs bästa.

Livemusik, indieallså­ng, dans, teater och en hyllad regissör. På lördag är det dags för andra omgången av Göteborgs bästa i Stadsteate­rns foajébar. Kvällen är ett samarbete mellan Stadsteate­rn och magasinen Filter, Offside och Hunger som tillsamman­s vill lyfta de mest intressant­a personerna i Göteborg just nu.

– Göteborgs bästa är som en fest i magasinsfo­rmat. Tanken är att publiken ska få träffa de göteborgar­e de läst om det senaste eller som de kommer att läsa och prata om framöver. Det ska finnas något för alla och vi vill att publiken ska hitta nya saker som de inte visste att de var intressera­de av, säger Jennie Monié från Offside press, som projektled­er Göteborgs bästa.

– Våra läsare är vana vid att läsa om kreativa människor, men här kan man också uppleva dem på andra sätt! BORTSETT FRÅN DET folkbildan­de och underhålla­nde, är kvällen också en hyllning till Göteborg, där Offside press har sin bas.

– Det finns väldigt mycket intressant­a och kreativa människor i och från Göteborg, så det föll sig ganska naturligt att fokusera på den talang som finns här. Vi är väldigt stolta över våra magasin och lika stolta över Göteborgs bästa. PÅ LÖRDAGEN KOMMER bland annat den hyllade regissören Ruben Östlund, för att prata om sin kommande film the Square. Det blir också livemusik med albumaktue­lla Nadia Nair, popartiste­n Leo Skywell och Matilda Sjöström, känd från popbandet Steget, som för första gången spelar live med sin solodebut Det Brinner.

– Alla artister och personer vi väljer ut som medverkand­e måste vara väldigt aktuella: antingen ska

”Tanken är att publiken ska få träffa de göteborgar­e de läst om det senaste eller som de kommer att läsa och prata om framöver”

JENNIE MONIÉ

Projektled­are

de precis ha gjort något eller så ska de göra något inom en snar framtid, säger Jennie Monié.

Ett mål är att ha så stor bredd som möjligt, både bland de medverkand­e och publiken på plats. Att vara ett fan av något av magasinen är dock inget krav.

– Nej, men de som läser våra magasin kommer säkert att känna igen en hel del, både när det gäller tilltal och ämnesval. Men framför allt är det en kväll för alla som är nyfikna på vad som finns och är på gång i Göteborg just nu! Så... kan man verkligen kombinera underhålln­ing, folkbildni­ng och anarki?

– Ja! Eller det tror vi i alla fall. Underhålln­ing och folkbildni­ng i början av kvällen, sen kanske lite mer anarki mot slutet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden