Göteborgs-Posten

Skadade spelare på väg tillbaka

- JOHAN RYLANDER

SNART SPELKLAR.

ISHOCKEY:

SM- SLUTSPELET Ingen Joel Lundqvist nu heller, men snart. Precis som med Lukas Bengtsson. – De närmar sig med stormsteg, säger Frölundas coach Roger Rönnberg.

Före den ordinarie träningen kör fystränare­n Pär Edlund hårt med både Lukas Bengtsson och Joel Lundqvist i Frölunda. Backen med nyligen opererad menisk, centern med två hemliga blessyrer…

– Både Lukas och Joel har gått från att vara långtidssk­adade till att vara dag till dag-skadade, bekräftar Roger Rönnberg. ANTON AXELSSONS BRISTNING är dessutom helt läkt – och han är med i full fart på träningen. Det ser till och med bra ut, särskilt i ett par uppoffrand­e hemåkninga­r.

Forwarden kan vara aktuell redan mot Djurgården på Hovet, men redan där spelar dock inte Joel Lundqvist.

– Nä, jag behöver träna med laget innan, säger Joel till GP. Går det fortfarand­e åt rätt håll med bägge skadorna?

– Tummen upp, svarar Lundqvist. DET ÄR FÖRSTÅS säkerhetsb­älte, viltvarnar­e och krockkudde på när det gäller de skadade spelarna. En ny smäll för tidigt – och säsongen kan ta slut.

– Joel måste känna sig trygg själv innan vi kastar in honom. Det är viktigt. Spelarna själva ska känna att ”jag kan spela, jag vill spela”. Nästan övertala mig att de ska in. Annars blir det fel, säger Rönnberg. HAN HAR SOM vanligt de positiva glasögonen på – och ser massor med bra saker att ta med sig från den första kvartsfina­len.

– Vi pratar om att göra vissa justeringa­r i vårt spel och tänk, för att neutralise­ra Djurgården­s forecheckn­ing. De är extrema – och de är extremt kaxiga. Vi ser att när vi från den andra perioden börjar slå den forechecke­n, så skapar det utvisninga­r, det skapar två-mot-ettor. De får jättelånga hemåkninga­r och i tredje perioden ser de trötta ut. De sätter allt på ett kort – och jag undrar om de verkligen orkar åka med oss i bäst av sju?

 ??  ?? Joel Lundqvist har gått från långtidssk­adad till dag-för-dag.
Joel Lundqvist har gått från långtidssk­adad till dag-för-dag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden