Göteborgs-Posten

PÅ TRE GULD Fakta: Kristian Vesalainen

- JOHAN RYLANDER

full av beundran inför 16-åringen.

– Det är givetvis häftigt att en kille som är så pass ung som Kristian kan vara med och spela slutspelsh­ockey med Frölundas A-lag! Det är jättehäfti­gt. Och roligt – att vi har så pass bra spelare i vår juniorverk­samhet. Hur skötte han sig i dina ögon under den första kvartsfina­len?

– Mycket bra! Jag tycker att han är en av våra bästa forwards. Ryan Lasch och Patrik Carlsson visade vägen – och Kristian hängde verkligen på. Inte förvånande att han har hårdheten som 16-åring för att klara ett slutspel?

– Äh, det har han visat redan i grundserie­n att han har. Det blir Ålder: 16 år. Fyller 17 den 1 juni. Kommer från: IFK Helsingfor­s, Finland.

Statistik: Har spelat 19 SHLmatcher, har ett mål och ett assist. Bildar kedja tillsamman­s med Johan Sundström och Andreas Johnson. Har 15 mål och 19 assists på 34 matcher med Frölundas J20-lag.

Aktuell: Som Frölundas yngste spelare i SM-slutspelet – och som möjlig SM-guldsvinna­re i J18, J20 och A-lag. Inte aktuell för draft förrän 2017. ju inte en annan sport bara för att det är slutspel. Det är fortfarand­e hockey, ler Rönnberg. Kristian själv håller med. – Det var lite mer lite mer tacklingar och fart, men inget speciellt. Efter första perioden började det gå bättre, ler Kristian, som tecknade treårskont­rakt med Frölundas juniorlag förra året.

Nu har han spelat en bra bit över 100 minuter – men är för ung för att få ett rookiekont­rakt. Regelverke­t säger 18 år...

– Vi ska prata om det efter säsongen, lovar Frölundas general manager Christian Lechtaler. Statistike­n är uppdaterad med siffror från SM-slutspelet, så när som på GP-ligan som löper över hela säsongen.

19.00:

HV71–Skellefteå 16/3: Frölunda–Djurgården...........4–2 18/3: Djurgården–Frölunda Hovet, 19.00. 20/3: Frölunda–Djurgården Frölundabo­rg, 16.00. 22/3: Djurgården–Frölunda Hovet, 19.00. 24/3: Frölunda–Djurgården Frölundabo­rg, 19.00. 26/3: Djurgården–Frölunda Hovet, 16.00. 28/3: Frölunda–Djurgården Frölundabo­rg, 19.00. (ställning i matchserie­rna) Skellefteå–HV 71...............................1–0 Linköping–Växjö ...............................1–0 Luleå–Färjestad ................................1–0

 ?? Bild: CARL SANDIN ?? över 18 år för att få det.
Hovet 19.00 sig. i mål.
och långtidssk­adade. Skiftar keeper – och låter stå? ...eller öronen, rättare sagt! Blunda, låt fans sjunga och inse att det är så det ska låta på alla hockeymatc­her. Bästa hockeyfans­en i Jag vill...
Bild: CARL SANDIN över 18 år för att få det. Hovet 19.00 sig. i mål. och långtidssk­adade. Skiftar keeper – och låter stå? ...eller öronen, rättare sagt! Blunda, låt fans sjunga och inse att det är så det ska låta på alla hockeymatc­her. Bästa hockeyfans­en i Jag vill...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden